Ken Saan võitleb lõpuni Leopoldi naha eest

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetked keelatud saate "Täna õhtul Leo Põld" salvestusel.
Hetked keelatud saate "Täna õhtul Leo Põld" salvestusel. Foto: Imre Vähi

Skandaalse telemehe ja produtsendi Ken Saani ning Eesti Rahvusringhäälingu vahelise kohtuasja järjekordne vaatus leiab aset juba septembris. Ken ütles, et võitleb oma õiguse eest viimase hingetõmbeni ja usub, et ka järgmisel kohtuistungil jääb võit talle.


Kaks aastat tagasi plaanis Saan luua meelelahutussaate omaaegse populaarse lastesaate «Kõige suurem sõber» ainetel, kus oli staariks oranž karvane tegelane Leopold. Rahvusringhääling kaebas Saani ettevõtmise kohtusse.

Keni saate nimeks pidi saama "Täna õhtul Leo Põld". Postikana Äpuna tegi oma viimase rolli selles saates nüüdseks surnud näitleja Dan Põldroos. Muuhulgas osalesid projektis ka kuulus Liis Lass ja kulturist Imre Vähi.

Paraku pole neli valminud saadet TV3 ekraanile pääsenud, sest ERR taotles saate keelustamist ning kaubamärkide «Kõige suurem sõber», «Leopold», «Postikana» ja «Äpu» kasutamise lõpetamist, varalise kahju suuruse määramist ja kahju hüvitamist.

Tänavu 29. jaanuaril sai ERR Harju maakohtus lüüa, kuid kaebas juba veebruaris otsuse edasi.

«ERR väidab, et «Kõige suurem sõber», «Leopold», «Postikana» ja «Äpu» on registreeritud kaubamärgid. Esimese astme kohus otsustas, et tegelaskujusid kui selliseid kaubamärgina registreerida ei saa,» kommenteeris Saani selles kohtuasjas esindav advokaat Anto Variku. «Iseasi, kui ETV toodaks küpsiseid nimega «Leopold», siis see oleks kaubamärgina kaitstav.»

Eesti Rahvusringhäälingu meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur kommenteeris järgnevalt: «Kohtuistung Tallinna Ringkonnakohtus toimub 21. septembril. Midagi uut meil selles asjas praegu edasi anda ei ole, ootame ära, mida sel korral otsustatakse. Selge on, et soovime oma lastesaadet kaitsta.»

Vaata pilte kohtualuse saate salvestuselt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles