Wris: inimesed reisivad rohkem, kuid soodsamalt

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Reisibüroo Wrisi teatel kasvas puhkusereiside müük 2009. aasta esimesel poolaastal mullusega võrreldes enam kui viiendiku võrra, kuid enim eelistatakse soodsama hinnaklassiga välisreise.


Populaarsemad sihtkohad päikesereisideks on suvehooajal Türgi, Bulgaaria, Kreeka, Amalfi rannik Itaalias ja Hispaania, talvehooajal Egiptus ja Kanaarid.

Perereise planeeritakse palju ka Muumimaale ja Pariisi lähistel asuvasse Eurodisney'sse. Nooremad reisijad tunnevad huvi linnapuhkuste vastu eelkõige Pariisi, Londonisse ja Barcelonasse, selle võrra on populaarsust kaotamas eelmistel aastatel väga levinud sihtkoht Praha. Meelsasti ostetakse ka kontsertreise.

Wrisi juhatuse liikme Krista Esta sõnul reisitakse peamiselt perega, samas sõidetakse tihti puhkusereisile ka sõbrannadega ning väiksemate seltskondadega.

Esta tõi välja, et erinevalt möödunud aastast jäetakse reisikorraldus suhteliselt viimasele hetkele, samuti loodetakse senisest enam viimase hetke pakkumistele. «Selle põhjuseks on ilmselt ebakindlus lähituleviku ees - inimesed ei tea isegi, milline võib paari nädala pärast olla nende majanduslik seis ning kas tööd ja leiba veel on,» selgitas ta.

Sageli küsitakse Esta sõnul nädalapikkuseid puhkusereise, mis mahuks 5000 krooni piiresse inimese kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles