Jaan Tätte lõi pärast kontserti telgi püsti

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte Türi kontsert.
Jaan Tätte Türi kontsert. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi Jaan Tätte meelitas eile alanud kontserttuuril Türi laululavale paar tuhat inimest, ei nõudnud ta ööbimiseks mugavat hotellituba, vaid lõi koos ansambliga Udupasun üles telgi, milles öö mööda saatis.

Türi linna pidas Tätte telkimiseks siiski liiga lärmakaks ja leidis sobiliku paiga Vodja külas.
Tätte selgitas, et sedasi kavatseb ta ööbida kogu kontserttuuri ning tänu priimusele saab ka hommikukohvi ja -söögi valmistamisega suurema vaevata hakkama.
Tätte kontserdil käis eile nii palju rahvast, et mõni minut pärast algust saabunud inimestel enam pinkidel istumisruumi ei olnud, pingridade ees oli sadakond inimest ennast murule pikali visanud, kuulajad seisid ka pingiridade vahel ja taga.

Kaasa oli võetud lapsi ja koeri. Inimesed, kes piletiraha maksta ei tahtnud, olid seadnud end lauluväljaku lähedale pinkidele istuma või seisid ala piirava lindi taga.
Laule kuulati vaikselt, Tätte räägitud lugude üle muheleti. Suminat ja äratundmisrõõmu tekitas rahvas Tätte kõneldud lugu sellest, et Türi linn tuleb talle alati meelde siis, kui ta näeb siinsest kaubamajast ülikooli ajal ostetud väikest potti, mis tal siiani alles on. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles