Viis näitust haaravad eri aastasadu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsseli fotokunstnik Patavol lendas Eestisse ainult selleks, et osaleda oma tööde näituse avamisel.
Brüsseli fotokunstnik Patavol lendas Eestisse ainult selleks, et osaleda oma tööde näituse avamisel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi uue kunsti muuseumi teisel korrusel avati korraga viis huvitavat ja eripalgelist näitust.


Vaatajaid ootavad fotograafi ja pedagoogi Ain Kimberi aktinäitus «Igavene teema», XVIII sajandi kodu-uurija Johann Christoph Brotze ülirikast pärandit tutvustav väljapanek, Belgia fotokunstniku Patavoli «Taevariik», Valgevene kunstniku Valeri Slauki litograafiad ning kunstitudengite Eva Järve ja Liis Dvorjanski kineetilised heinakujud.



Muuseumi eestvedaja Mark Soosaar rääkis, et uue kunsti muuseumi esimene korrus on olnud huvilistele avatud juba suve algusest saadik, kuid teisele korrusele jõudsid suuremad näitused alles nüüd. «See-eest on neid seal õige mitu,» lausus ta.



Väljas olevast valikust üks kaalukamaid on Johann Christoph Brotze kollektsioon, mis on pärit Läti akadeemilise raamatukogu varamust. Brotze kogus mitmesugust ajaloolist materjali ja joonistas üles enamiku Eesti-, Liivi- ja Kuramaa linnade vaateid. Samuti koostas ta nende ajaloo, majanduse, valitsemiskorra ja elanike tegevusalade ülevaateid.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles