Soundwave’i bändikonkursi võitis omapärane Badass Yuki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Badass Yuki andis üleeile õhtul Von Krahlis indie-rahvale korraliku show.
Badass Yuki andis üleeile õhtul Von Krahlis indie-rahvale korraliku show. Foto: Artur Sadovski

Üleeile õhtul kuulutati Von Krahli teatri baaris välja noorte bändivõistluse «Coca-Cola Soundwave powered by MTV» võitja. 13-liikmeline peamiselt muusikaekspertidest koosnev žürii tunnistas konkursi parimaks noore lo-fi duo Badass Yuki.



Ürituse «Featuring» raames andsid kõik kolm finaali pääsenud kollektiivi lühikese kontserdi Von Krahlis. Badass Yuki teravad elektroonilised biidid panid Krahli-rahva tantsima, plaksutama ja lisa nõudma. Neljapäevane esinemine oli noorte eksperimentaalmuusikute elus teine, esimene oli kolm nädalat varem samas kohas.



 «Tunne on päris hea! Olime selleks tulemuseks küll valmis, sest siit-sealt tuli selle kohta vihjeid, aga midagi päris kindlat oodata ei osanud,» tunnistasid Badass Yuki liikmed Mart Avi ja Paul Sild vahetult pärast võitjaks kuulutamist.



Kui kõrgelt bänd saavutatud esikohta hindab?



«See on lihtsalt üks etapp. Eks see aitab meil oma loomingut promoda, aga me ei suhtu sellesse kui väga suurde asja. Teeksime oma muusikat igal juhul edasi,» seletas Mart Avi rahulikult. «Kindlasti avab see palju uksi ja aitab meil jõuda laiema kuulajaskonnani – selline väike boonus,» lisas kitarrist Paul Sild.



Peamiseks eeliseks konkurentide ees loevad värsked pop­artistid omapära. «Eestis ei ole teisi selliseid noori bände,» arvab Avi. «Teistest finalistidest oli meil üsna erinev nii muusikastiil kui ka suhtumine,» ütleb Sild.



«Mis puudutab laivi, siis meil on sellised kaasakiskuvad biidid – laulud hakkavad võib-olla paremini külge kui teistel,» kommenteerib Avi äsjast publikumenu.



Vähem kui pooleteise aastaga on ühes Luksemburgi hotellitoas tartlase ja tallinlase koostööst sündinud muusikaline üksus jõudsalt arenenud.



«Eks me püüame ikka iga laulu teha omamoodi – et iga laul kõlaks erinevalt kui eelmine,» rääkis Sild. «Et ei tuleks kunagi sellist momenti, et «kurat, me oleme seda juba varem teinud!»,» lisas Avi.



Laiemale üldsusele veel üsna tundmatu ansambel on jõudnud oma loomingut ka avaldada.



«Oleme tegelikult juba kaks plaati omal käel välja andnud ja ise levitanud. Rada7 kaudu panime lingid üles. Kevadel tuli esimene EP ja suve algul teine, neid saab netist tasuta tõmmata,» rõõmustavad bändimehed publikut.



«Täiskohaga» muusikasse minemise plaani Badass Yuki veel ei pea. «Ma ei usu, et selle muusikaga elatist saab teenida,» tõdeb Avi. Siiski on meestel kindel plaan kunagi n-ö päris ametlik album välja anda ja kvaliteetse heli tootmist jätkata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles