Taas avatav noortekeskus kutsub noori arenema

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte klubi-kohvikus IN saab õppida ka hip-hop tantsu.
Noorte klubi-kohvikus IN saab õppida ka hip-hop tantsu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Laupäeval pärast suvepausi avatud uste päevaga taas tööd alustav Pärnu noorte avatud vabaajakeskus paneb algaval hooajal rõhku noori arendavatele üritustele.

"Tahame vähemalt korra kuus kutsuda esinema mõne tuntud bändi või muusiku alternatiivmuusika valdkonnast," rääkis noortekeskust vedav Toomas F. Aru. "Mainstream-pask jääb meie keskuse ukse taha. Neid urkaid on tohutult, kus mainstream-artistid saavad esineda."

Aru kinnitusel peab keskus kujunema kohaks, kus noored saavad areneda ja õppida.

"Soovime noortele teadvustada, et meil on tasuta spordisaali kasutamise võimalus, kus saab mängida nii korv- kui võrkpalli, kasutada jõusaali või teha muud trenni. Laupäeviti on 12-22.30 saal vaba, tuleks ainult eelnevalt tulla ja aeg kinni panna."

Peale selle arendab noortekeskus hoogsalt noorte muusikaõpet. Nii võivad pillimänguhuvilised hankida keskusest abiliseks muusikalise taustaga noore, kes aitab edasi DJ, kitarri-, arvutimuusika- või mõne muu muusikavaldkonna õppes.

"Prooviruumis käib meil 41 loomingulist kollektiivi, aga noored ehk ei tea, et meil võib oma oskusi eratundides edasi arendada," märkis Aru.

Endiselt ootab noori igapäevaselt keskuse klubi-kohvik IN, kus noored võivad pärast kooli aega veeta. Olemas on Wifi kasutamise võimalus.

"Meil on küll masu-, pupu- või täpe-aeg, aga võib ju oma kohvi või tee kaasa võtta ja siis selle kohapeal valmis keeta," julgustas Aru. "Endiselt paneme rõhku kohviku galeriile, kus avame laupäeval Pärnu noorte tehnika- ja tööõpetusmaja fotograafiaringi noorte tööde näituse.
Septembrist loodame tuua galeriisse mõne tuntud tegija väljapaneku."

Keskuse programmi kohta ütles Aru, et sel sügisel tahetakse jõuda nii kaugele, et IN-is oleksid noortele mõeldud üritused igal nädalal neljapäevast laupäevani, sealjuures hakkab neljapäeviti olema filmiõhtu.

Laupäeval, 15. augustil algusega kell 12 ootab keskus avatud uste päevale, kus saab end noortekeskuses pakutavate võimalustega kurssi viia. Oodatud on noored koos vanematega.

Saab tutvuda kitarri ja trummide õppimise, ansambli ja arvutimuusika tegemise, DJ töö, breiktantsu ja treenimisvõimalustega.

Avatud uste päev on kõigile tasuta.

Üritus jätkub kell 18 klubi-kohvikus IN kontserdiga, kus esinevad Into Salvation, Alloy Indefinite, Anal Caves, Maux Zaks & The Cocks ja Silveretta. Kontserdile pääs maksab 35 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles