Hilje Murelist saab groteskne inseneriproua

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pahelised tegelased on Hilje Murelile alati sümpatiseerinud. «Püüan pahades ikka midagi võluvat ja inimlikku välja mängida,» kommenteeris ta oma suhtumist insener Elsa Petersi rollisse, mida mängib nahkses rokkarikostüümis.
Pahelised tegelased on Hilje Murelile alati sümpatiseerinud. «Püüan pahades ikka midagi võluvat ja inimlikku välja mängida,» kommenteeris ta oma suhtumist insener Elsa Petersi rollisse, mida mängib nahkses rokkarikostüümis. Foto: Johannes Haav

Jõgevamaal Kääpa külas paiknevas Kalevipoja teemapargis võib mitmel augustikuu õhtul kohata musta nahkkostüümi kandvat kunagist Ugala näitlejannat Hilje Murelit.


Näitlejanna Hilje Murel kehastub Metsateatris mängitavas vabaõhulavastuses «Kalle Blomkvist ja Rasmus» insener Elsa Petersiks.



Kuigi Astrid Lindgreni raamatus on insener Peters meessoost, otsustas Metsateatri lavastaja Mati Tikk muuta selle tegelaskuju naiseks ja kutsus rolli Hilje Mureli.



«Sain pakkumise juba eelmisel aastal. Andsin põhimõttelise nõusoleku, kuid ühtlasi hoiatasin, et võin ära öelda, kui vabaõhuetendus peaks filmivõtetega kokku langema,» selgitas näitlejanna. «Seda ei juhtunud ja nii saigi minust insener Elsa Peters.»



Metsateatri lavastaja Mati Tikk leidis sobiva osatäitja möödunud aastal ühes Tallinna teatriprojektis. «Hilje Murel on plastiline näitleja, mistõttu otsustasin kutsuda ta Metsateatrisse insener Petersit mängima,» selgitas lavastaja.



«Sellele tegelaskujule annab ta sobivalt groteskse värvi ja esitab suurepärased tantsunumbrid,» lisas Mati Tikk.



Pahelised tegelased on Hilje Murelile alati sümpatiseerinud. «Püüan pahades ikka midagi võluvat ja inimlikku välja mängida,» kommenteeris ta oma suhtumist Elsa Petersi rollisse, mida mängib nahkses rokkarikostüümis.



Kalle Blomkvisti lood tema lapsepõlve lemmiklektüür siiski polnud. Tüdrukuna luges ta meelsamini romantilisi lugusid.



Kutselistest näitlejatest mängivad vabaõhuetenduses «Kalle Blomkvist ja Rasmus» ka Margus Grosnõi Rakvere teatrist ja vabakutseline Veikko Täär. Laste osas astuvad üles Jõgevamaa Saare valla poisid ja tüdrukud.



«Mati Tikk on hea organisaator ning tunneb lavastamist ja näitlemist üsna hästi. Samuti iseloomustavad teda pidev õppimis- ja enesetäiendamisvõime,» kiitis Hilje Murel lavastajat, kes juhib oma kodukandis Saare vallas Metsateatrit.



Kalle Blomkvist ja Rasmus seiklevad ühes oma sõprade ning vaenlastega Kalevipoja teemapargis, kus saab vaadata Kalevipoja, siili ja sortside puuskulptuure, istuda Kalevipoja toolil ja käia muuseumis.



«Et kutselistel näitlejatel algasid proovid 31. juulil, pole ma siin veel eriti ringi vaadata jõudnud,» tunnistas peaosatäitja Hilje Murel. «Teatrikülastajatel tasub aga kindlasti mitu tundi varem kohale tulla, sest põnevat uudistamist jätkub,» soovitas ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles