Rannap ja Raud tulevad saatesse tagasi, Purga vahetab välja Ilus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staarisaate žürii liikmed Mihkel Raud (vasakult), Maarja-Liis Ilus ja Rein Rannap vastasid eile uute saatejuhtide Tanel Padari ja Ithaka Maria küsimustele.
Staarisaate žürii liikmed Mihkel Raud (vasakult), Maarja-Liis Ilus ja Rein Rannap vastasid eile uute saatejuhtide Tanel Padari ja Ithaka Maria küsimustele. Foto: Artur Sadovski

Eile kuulutati Tallinna restoranis Vertigo ametlikult välja saate «Eesti otsib superstaari» uue hooaja žürii koosseis ja saatejuhid.

Staariveskit hakkavad sel aastal vedama tuntud lauljad Ithaka Maria ja Tanel Padar. Tuntud kohtuniketriost on säilinud kaks kolmandikku – Heidy Purga asemel hindab noori artiste nüüd Maarja-Liis Ilus.



Tavalisest veidi pikema puhkuse pidanud saatesari toob sügishooaja alguses kohtunikepingile tagasi Eesti popmuusika raudvara Rein Rannapi.



«Kui kutse oleks tulnud kohe vahetult pärast eelmise hooaja lõppu, siis oleksin kindlasti öelnud «ei»,» rääkis helilooja. «Tundsin sellest projektist tüdimust ja psühholoogilist väsimust. Sellega kaasneb nii suur pinge ja vastutus – et kas sa teed ikka õigeid otsuseid. Nüüd, kus paus on kestnud üle aasta, tunnen, et olen täiesti valmis seda asja uuesti läbima. Võib öelda, et otsus tuli kergelt.»



Nii nagu staarisaates esinejatele antud kommentaarid, erinevad Rannapi omadest ka Mihkel Raua projekti naasmise tagamaad.



«Pean tunnistama, et mõtlesin seekord üsna pikka aega järele,» tunnistas ta. «Kaks aastat oli superstaari saadet juba tehtud ja ma polnud võib-olla kohe veendunud, et kas ta kolmandal aastal võiks uuesti õnnestuda.»



«Teiseks ma kujutasin mingil hetkel endale ette, et olen kohutav Dostojevski ja võib-olla ei olegi enam lahe niisugust saadet teha,» põhjendas vahepeal menuka kirjamehe staatusesse tõusnud Raud vastakaid tundeid.



«Õnneks olid minu lähedased need, kes veensid mind seda uuesti tegema. Olen selline inimene, keda on vaja natuke veenda ja ühes või teises suunas tõugata – parajalt otsustusvõimetu kuju,» tunnistas Raud.



Rahvusringhäälingu juhatuse vastuseisu tõttu ei osale saates enam Raadio 2 peatoimetaja Heidy Purga. Tema asemel žüriisse kutsutud lauljal Maarja-Liis Ilusal võttis otsustamine aega vaid paar päeva.



«Ega seal midagi väga palju mõelda polnudki. Kõige tähtsam oli ajad klappima saada, et jõuaksin sellega tegeleda. Minu jaoks on tegu väga huvitava väljakutsega,» rääkis varemgi mitmetes teleprojektides osalenud laulja.



Kuidas suhtub värske kohtunik Purgalt päritud vastutusrikkasse rolli?


«Olen kuulnud, et Heidy pidi päris karmi ütlemisega olema, aga minagi suudan otsekoheselt ja konkreetselt öelda,» kinnitas Ilus. «Proovin osalejatele abiks olla just tänu enda kogemusele, võimalikult palju nende häid ja halvemaid külgi esile tuua ning neid lauljatele teadvustada.»



«Ma pole eelmiste hooaegadega nii hästi kursis, et julgeksin ennast Heidyga võrrelda, aga arvan, et oleme inimestena väga erinevad,» jätkas Ilus. «Ma ei proovi üle oma varju hüpata – jään seal žüriipingis selleks, kes ma olen.»



Eesti otsib superstaari


•    Saade alustab sügisel kolmandat hooaega.


•    Uued saatejuhid on Ithaka Maria ja Tanel Padar.


•    Kohtunikena jätkavad Rein Rannap ja Mihkel Raud, kellega liitub tänavu Maarja-Liis Ilus.


•    Eelmisel hooajal võitis Jana Kask, kelle debüütalbum on juba salvestatud, kuid pole veel ilmunud.


•    Algava hooaja võitja plaadi produtseerib ansambel The Sun koostöös


Sinusoid Stuudioga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles