Staarpsühholoog Kolga: jalgpall on geniaalne mäng

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voldemar Kolga
Voldemar Kolga Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Voldemar Kolga tunnistas, et jalgpall kui sport ei kuulu tema esmasesse huvisfääri, kuid tänaõhtust mängu jälgib ta põnevusega nii inimese kui psühholoogina.


«Tegemist on geniaalse mänguga, sest see lubab inimesel vaadelda end nii indiviidina kui ühiskonnaliikmena,» jutustas Kolga. «Jalgpallis nähakse seda, mida inimene arvab enda olemuse olevat.»

«Jalgpallis on kaks asja: inimene saab tegutseda üksinda, olla edukas ning lüüa värav ja teine, et ta saab tegutseda meeskonnana. Jalgpallis on sees nii teistega arvestamine kui inimesele igiomane idealism,» lahkas Kolga kuningliku mängu psühholoogilist tausta.

«Tänaõhtust mängu ei saa vaatamata jätta, sest see puudutab sind kui inimest - tekib selline suhe, mingi mure...» ütles Kolga.

Psühholoog usub, et Eesti kaotab tänase mängu kuivalt: «Oleks super, kui numbrid tablool poleks mängu lõppedes hullemad kui 3:0. Arvan, et nad eriti kõvasti panema ei hakka, see on brasiillastele ikkagi treeningmäng.»

«Näiteks kui mina mängin endast viletsamaga, kas ma siis pean näitama enda kogu võimsust? Juba see on huvitav, kui palju Eestile antakse võimalust ennast näidata, selline inimlik dimensioon tuleb mängu,» rääkis Kolga.

«Oleks muidugi väga soliidne, kui nad laseksid endale värava lüüa, aga seda ei juhtu. Brasiillaste suuremeelsust näitaks see, kui seis jääb 2:0 või 3:0, mitte ei lööda 5:0 või hullemini,» nentis Kolga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles