Eestlased pürgivad Euroopa kallistamisrekordi poole

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallistamises seni veel Euroopa rekordit pole.
Kallistamises seni veel Euroopa rekordit pole. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Septembris hakatakse Tallinnas Tammsaare pargis püüdlema Euroopa rekordi poole vabas õhus kallistamises, kuhu oodatakse sooritajaid umbes 800 ringis.


«Rekordiproovile ootame inimesi umbes 700-800. Ega mingeid tuhandeid sinna ei mahugi, aga pargi territooriumi peaks ikkagi täis saama. Kavas on kogu asi üles filmida ja hiljem videomaterjalilt kokku lugeda, palju kallistajaid kohal oli,» rääkis noorteöö projektijuht Piret Eero.

Kuna praegu Euroopas sellekohast rekordit kirjas ei ole, siis olekski lisaks niisama mõnusale tegevusele päevakorral ka Euroopa rekordi püstitamine, lisas ta.

Embajaid oodatakse parki 18. septembril kella 18.15 ajal, kus kõigepealt toimuvad kallistamise soojendusharjutused ning seejärel rekordi püstitamine.

Eestis on massikallistamist ka enne proovitud ja seda Pärnu Kuursaalis, kuhu tuli kokku veidi alla saja kallistaja.

«Viiendat korda toimuval noorteööl on lisaks kallistustele pakkuda veel ka traditsioonilist autokino Saku Suurhalli parklas, jääpidu Jeti jäähallis ja Eesti meistrivõistlused beatboxis,» sõnas Eero.

Seni suurim ühiskallistus toimus 2005. aasta septembris Mehhikos. Üritusest võttis osa 6623 inimest ning sellega püstitati Guinnessi maailmarekord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles