Marek Kalmus luiskas Hollywoodi filmi peaosa kohta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Kalmus
Marek Kalmus Foto: Erakogu

Portaali fitness.ee foorumis leiduva teema kohaselt alustab meie üks esikulturiste, Marek Kalmus, peagi Hollywoodis näitlejakarjääri. Päev hiljem teatas mees, et ta valetas ja filmirolli pole olemas.

Kuigi tegemist oli valega, pakub Elu24.ee ülevaate Kalmuse luiseloost ja temaga tehtud intervjuu, kus mees pillub ühe vale teise järel.

---

Kalmus kinnitas Elu24.ee’le, et filmirolli pakkus talle Ameerikas elav väliseestlane Tõnis Carbek, kes müüs Hollywoodi stuudiole stsenaariumi maha tingimusel, et peaosaline oleks just Marek.

Kalmuse sõnul on filmistuudioks Pixar Animation Studios, mis on kuulus oma mitmete auhindadega pärjatud joonisfilmide poolest. Mees lisas, et filmistuudio esindajate kinnitusel on linateos Marekiga nende neljas täispikk mängufilm.

Linateose nimeks saab «Halastamatu ja kompromissitu» («Ruthless & Uncompromising»). Võtted kestavad juulist oktoobrini, filmitakse nii USAs kui ka Euroopas.

Leping sõlmiti eile pärastlõunal Helsingis asuvas Palace hotellis. Kohal oli peale Mareki ja Pixari esindajate ka Tõnis Carbek. Helsingis viibisid stuudio esindajad paar päeva just Kalmuse lepingu pärast, edasi sõideti Euroopa võttekohti üle vaatama.

«Leping on minusuguse tundmatu tegelase kohta tasu ja tingimuste kohapealt lausa ideaalne. Filmis olevad trikid teen kõik ise, see punkt sai ka lepingusse kirja. Selle eest saan ka teatavat lisatasu,» kommenteeris näitlejahakatis ise.

Mees on näitlemist proovinud varemgi, eesti filmis «Kallis härra Q» (1998) mängis ta röövlit.

Millal sulle tehti ettepanek filmis osaleda?
Ettepanek tehti märtsikuus, sama mehe poolt, kes filmi kirjutas.


On sul juba teada, kes kuuluvad filmi meeskonda?
Hetkel seda tõesti veel ei tea, aga vaevalt kedagi väga tuntud näitlejat seal näha saab, kui juba peategelane on maailmale tundmatu.

Kui kaua oled tegelenud kulturismiga ja mida pead sellel alal oma suurimateks saavutusteks?
Olen tegelenud kehaehitamisega 1991. aasta sügisest, alguses ei olnud mu eesmärgiks võistlemine, vaid lihtsalt suur lihaseline keha, just selline nagu Arnold Schwarzeneggeril omal ajal. Teda esimest korda filmis nähes «armusin» sellesse esimestest kaadritest alates.

Enda parimateks saavutusteks pean siiani WWFi kolmekordset maailmameistritiitlit, samuti olen sama liiga neljakordne euroopa meister, neist ühel ka absoluutarvestuses.

Samuti olen Eesti meistriks tulnud nii jalgrattaspordis, rammumeestes kui ka rinnalt surumises.

Kas võrdleksid end Arnold Schwarzeneggeriga, kes samuti võistluslavadelt filmilinale kutsuti?
Seda teeks ma muidugi suurima hea meelega, aga las võrdlejaks saab siiski filmivaataja.

Mainisid fitness.ee foorumis, et inglise keel ei ole sul just kiita, kuid et see filmitegijaile meeldibki. Taas üks ühine joon Arnoldiga?

Tundub nii. Minu arvates sobib Arnoldi neandertallase kehaga selline konarlik hääldus suurepäraselt.

Oleksid sa saanud ka dublante kasutada?

Jah, kuid kaldun arvama, et saan ise hakkama. Kõrguse ja sügavuse kartusi mul ei esine.

Kas viibid terve filmivõtete aja kodust eemal või külastad ka Eestit?

Arvan, et Eestit saan külastada ajal, kui Ameerikas võtted läbi saavad ja lähme edasi Euroopasse. Vähemalt nii olen ma asjast aru saanud, et siis jääb pisut mahti selleks.

Kui linateos osutub väga edukaks ja sulle tehtaks uusi pakkumisi, kas oleksid valmis jätma kulturismi tagaplaanile?
Kulturism jääb kindlasti, usun et minu elu lõpuni. Kui aga peaks tulema veel pakkumisi, jääb võistlemine küll edaspidi ära. Et võistluslaval tänapäeval hea välja näha, jääb ööpäev lihtsalt lühikeseks, kui sinna peaks peale kulturismi veel midagi mahtuma.

Kalmuse tehtud lühikokkuvõte actionfilmi «Halastamatu ja kompromissitu» sisust:

Suur, rahulik ja seni heasüdamlik mees muutub pööraseks, kui tema perekond saladuslikult lennujaamast haihtub. Seda vaid lühikese momendi jooksul, kui ta enne lennukile minekut WCst läbi astus. Rohkem ma praegu filmi sisust rääkida ei saa. Niipalju aga küll, et see pole lihtlabane Van Damme tüüpi film. Stsenaarium on ülipõnev, jäägitult kaasakiskuv ja ennast unustama panev. Käsikirja lugedes ei saanud seda pea 24 tundi käest pandud. Mitte enne, kui läbi sai.

Külasta ja aruta toimuvat meie uues foorumis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles