Kristlikud Soome kontserdikorraldajad saatsid Alice Cooperi pikalt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice Cooper
Alice Cooper Foto: WENN
Tänavu detsembris Soomes Tampere Areenal toimuma pidanud Alice Cooperi kontsert jääb ära, sest Areena omanikud kardavad, et šokirokkari esinemine riivaks soomlaste usulisi tundeid.

Cooper, kes on oma vastuolulisele loomingule ja lavashow’le vaatamata ka ise pühendunud kristlane, mõistab korraldajate otsust, vahendab Wenn.

Muusiku kontsert pidi toimuma 11. detsembril, kuid mõni aeg pärast otsuse langetamist teatasid Tampere Areena omanikud, et Cooperi esinemine läheks vastuollu nende kristlike põhimõtetega.

Kontserdipaiga juhi Harri Wiherkoski sõnul olid Cooperi kontserdi vastu ka nende kliendid.

Cooper ütles, et ei võta juhtunut südamesse, vaid saab kontserdikoha omanike käitumisest täiesti aru.

«Ühes Soome linnas selgus, et tegu on väga konservatiivse kontserdipaigaga,» ütles rokkar ühele Austraalia väljaandele antud intervjuus. «Teate mis? Kuna olen ka ise kristlane, pöörasin lihtsalt teise põse.»

Ometi lisas muusik, et paljud klassikalised teosed on tema loomingust tunduvalt vägivaldsemad.

«Ma ei saanud päris täpselt aru. Tahaksin küsida, et kui ma teeksin «Macbethi» (William Shakespeari näidendit – toim.), siis kas see sobiks neile? Kõik ütleksid, et «Macbeth» sobib. Noh, «Macbeth» on umbes kaks korda verisem kui need asjad, mida mina teen,» arutles Cooper.

«Alati on keegi, kes on radikaalne või fanaatiline. Neil on omad uskumused ja ma austan seda. Tuleb uus kontserdikoht leida. Mul on suva. Minu show’s pole midagi keelamisväärset või muidu oleks see kogu maailmas ära keelatud,» lõpetas staar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles