Parem, kui oleks võinud arvata

, filmihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Ettepanek".
"Ettepanek". Foto: promo
"Ettepanek"

Osades: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Craig T. Nelson, Betty White


Lavastanud: Anne Fletcher


1 tund ja 48 minutit


Hinnang: hea

Kinos Mai 27. augustini kl 19.

Nüüd, kui sügis vaikselt lähenemas, ilmad muutumas järjest külmemaks ja vihmasemaks, õhtud lühemaks ja hommikud aina pimedamaks, kulub inimestele kindlasti natuke nalja ja naeru ära. Eelmisel nädalal kinno jõudnud "Ettepanek" pakub mõlemat üsna arvestataval määral.

Ühe New Yorgis baseeruva suurkirjastuse kanadalasest peatoimetajat Margareti (Sandra Bullock) ähvardab viisatingimuste rikkumise eest ootamatu maalt välja saatmine ja see tõttu ka töökohast ilma jäämine.

Igasuguste ebameeldivuste vältimiseks otsustab ta nii kohalikule migratsiooniametile kui ülemustele valetada, et on pööraselt armunud oma assistenti Andrew'sse (Ryan Reynolds), kellega tal on kavatsus peatselt abieluranda sõuda. Mehel muidugi naise plaanist esialgu mingit aimu ei ole.

Nagu viimasel ajal paljude romantiliste komöödiate puhul juba harjumuseks on saanud, ei hiilga ka "Ettepanek" oma ülesehituselt erilise originaalsusega.

Film algab tegelikult üsna hästi. Terav dialoog ja üle keskmise naljad annavad juba alust arvata, et järgnevad paar tundi kujunevad päris lõbusaks, kuid kahjuks on see asjatu lootus.

Filmi keskel hakkab asi järjest rohkem laiali valguma ja vaikselt ära vajuma ning linateose viimane vaatus järgib juba kõiki žanrile omaseid kirjutatud ja kirjutamata reeglid.

Õnneks suudavad filmi hullemast päästa oskuslikult valitud näitlejad. Lugematute lemberomansside veteran Bullock ja uus tõusev täht Reynolds tõestavad ilma erilise vaevata, et peaosaliste vahelise tajutava keemia olemasolekul on võimalik keskpäraselegi stsenaariumile elu sisse puhuda ning serveerida seda publikule märksa paremana, kui see tegelikult on.

Lisaks veel kamalutäis sama sümpaatseid kõrvalosatäitjaid ning koos ongi meeskond, kelle tegemisi vaatajatele lihtsalt meeldib suurelt ekraanilt jälgida.

Lõppkokkuvõttes peab nentima, et hoolimata kõikidest oma puudustest ning vajakajäämistest, on "Ettepanek" kõvasti üle keskmise film, mis ei pinguta romantika ja läägusega liiga üle.

Kindlasti oleks veidi lühem kestus ja kontsentreeritum käsikiri filmile kõvasti kasuks tulnud, kuid selliselgi kujul täidab linateos kindlasti oma eesmärgi - inimeste tuju tõstmise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles