Pärnu neiu pürib viies riigis Eurovisiooni lauluvõistlusele

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslased Marcus Seiler ja Stefan Engel pürivad oma lauluga "One World, One Dream" Eurovisioonile ka Eestis.
Sakslased Marcus Seiler ja Stefan Engel pürivad oma lauluga "One World, One Dream" Eurovisioonile ka Eestis. Foto: Erakogu

Pärnu laulja Krista Karu pürib koos mitme Euroopa noore solistiga salvestatud ühislooga "One World, One Dream" tuleva aasta Eurovisiooni lauluvõistlusele, üritades edasipääsu viie riigi rahvuslikes eelvoorudes.

Saksamaa muusikaasjaarmastajaid koondav firma Euro-dot-music kutsus Pärnus elava Krista Karu koos viie solistiga teistest Euroopa riikidest augusti esimesel nädalavahetusel Lääne-Saksamaal Nordrhein-Westfaleni liidumaal asuvasse Castrop-Rauxeli linna osalema projektis "ESC Workshop".

Eurovisiooni lauluvõistlusele lugude kirjutamisele keskendunud Euro-dot-musicut vedav Stefan Engel leidis 22aastase Pärnu neiu tema MySpace'i lehekülje kaudu.

Lisaks lõid projektis kaasa lauljad Leedust, Maltalt, Saksamaalt ja Montenegrost.

Kandideerivad Eesti eelvooruski

"Stefan kirjutas mulle, et mu hääl on väga pehme ja natuke plikalik, nii et kuulajad tunnevad hääle kohe ära," meenutas Karu, esinejanimega Christa. "Võime aidata kaasa su hääle ja stiili arendamisele, mis tähendab, et me saame kujundada sind eriti just selleks projektiks."

Neiu nentis, et kuigi alguses ei osanud ta pakkumisse kuidagi suhtuda, hakkas ta asja võtma tõsiselt, kui talle saadeti lennukipiletid.

"Veetsime Saksamaal töise nädalavahetuse," rääkis Christa. "Laupäeva õhtul andsime Castrop-Rauxelis pressile kontserdi ja muu aja veetsime suuresti stuudios. Laulsin enda osa sisse pühapäeva hommikul."

Krista Karu etteastet Castrop-Rauxelis toimunud kontserdil saab vaadata siit ja siit.

Christa teatel saatis neid kogu aeg kaameramees, kes võttis üles kõik noortega seonduva. Lisaks jagasid lauljad intervjuusid kohalikele meediaväljaannetele.

"Millegipärast võrdlesid kõik sealsed inimesed minu välimust Sandra Nurmsaluga," imestas Christa.

Engeli sõnadele ja helilooja Marcus Seileri muusikale kirjutatud popballaadiga "One World, One Dream" proovitakse sügisel õnne Eesti, Leedu, Malta, Montenegro ja Saksamaa eurolaulu rahvuslikes eelvoorudes.

Lisaks salvestati "ESC Workshopi" nädalavahetusel eraldi kaks pala Malta ja üks Leedu lauljale.

"Ootan huviga, millal algab erinevates maades Eurovisiooni eelvoorudesse registreerimine," rääkis Christa. "Lugu "One World, One Dream" ei ole enne oktoobrit võimalik paraku kuulata, sest reeglid on sellised, kuid tulevikus saate seda kindlasti kuulata. Kui peaks õnnestuma kuskilt edasi pääseda, siis alles hakkab suur töö pihta ja kindlasti tuleb veel palju kordi Saksamaa sõit jalge alla võtta."

Eurovisiooni fännid

Internetisaitide järgi on Stefan Engel peaasjalikult Eurovisiooni lauluvõistluse tulihingeline fänn, kelle unistus on tuua Saksamaale lauluvõistluse võit.

"Stefan on suur Eurovisiooni fänn," teadis Christagi. "Ta pidi käima Eurovisiooni lauluvõistluse finaali vaatamas igal aastal."

Euro-dot-musicu lehe andmeil on Engel üritanud osaleda alates 2007. aastast Iirimaa, Šveitsi, Poola, Norra, Belgia, San Marino ja Leedu eelvoorudes, kuid siiani pole ta erilist edu saavutanud.

Esctoday.com andmeil võitis Engel aga 2007. aastal Eurovisiooni kodus valmistatud laulude võistluse looga "Warrior of Love", mille muusika kirjutasid tundmatud sakslased Tato Gomze ja Randi Knobloch.

Sel aastal on Engel Eurovisiooni lauluvõistlusele jõudmise ilmselt tõsiselt käsile võtnud.

Engeliga koostööd tegev helilooja Marcus Seiler tegeleb Castrop-Rauxelis stuudio pidamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles