Karilin Engelbrecht: piinlik reaalsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eneli ja Toomas Korela pere on koos elanud juba 14 aastat, ent nüüd siirdus pereema kümneks päevaks võõrasse kodusse.
Eneli ja Toomas Korela pere on koos elanud juba 14 aastat, ent nüüd siirdus pereema kümneks päevaks võõrasse kodusse. Foto: Karli Saul

«Naistevahetus» kolmapäeviti kell 20 TV 3s



Nüüd on see siis käes – Ameerikast ostetud formaadi põhjal eestlaste «Naistevahetus». Avaosas vahetasid kohad Ida-Virumaal elav üheksa lapse ema Jelena ja Lõuna-Eestist pärit kahe lapse ema Eneli.



Kui viimane läks saatesse selleks, et saaks lihtsalt nalja, siis lasterikas pere otsustas «Naistevahetuses» osaleda hoopis eesmärgiga vabaneda SMS-laenu võlakoormast.



Nimelt lubati peredele elujärje parandamiseks 15 000 krooni, aga nagu hiljem selgus, läks raha nn asendusemale, kes selle enda äranägemise järgi ära kulutada võis.



Kahju! Tõenäoliselt poleks paljud pered üldse kaalunudki selles saates osalemist, kui produtsendid selle eest raha poleks lubanud. Sest antagu mulle andeks, vahel kisuvad sellised saated nii piinlikuks, et lihtsalt valus hakkab ja tahaks kanalit vahetada. Umbes nagu siis, kui sarja «Maamees otsib naist» kangelane Jaak oma väljavalitule abieluettepaneku tegi.



Tuleb tõdeda, et Ameerikas «Naistevahetus» töötab, sest nii suure rahvahulga peale leiab kurioosseid ja vastakaid perekondi palju ning lõpuks saavad nad ikkagi säilitada anonüümsuse. Näiteks on seal kohad vahetanud liliputist hipiema ja steroide süstiv fitness-kuninganna. Vot see juba oli midagi!



Eestist leiab aga vaid tavalisi tublisid naisi, ning kui üks neist ongi üheksa lapse ema, kes parandab ka kodumasinaid ja hommikust õhtuni süüa teeb, kelle mees ei käi tööl ega vii teda kunagi kuhugi välja, siis on see tegelikult täiesti tavaline elu. Pole vaja teda avalikkuse ette kiskuda ja küsida, kas midagi muutus.



Muutub võib-olla ainult see, et laste kooli- ja lasteaiakaaslased hakkavad nende kallal norima ning võõrad inimesed topivad asjatult nina pere tegemistesse. Loodan siiski, et nii ei lähe ja perekonnad elavad edasi nii, nagu nad on harjunud.



Esimesed pereemad läksid vahetusse


TV 3 esitles eile tõsieluseriaali «Naistevahetus», millest praegu on valmis kaheksa saadet.



Esimeses osas tuli Eneli ja Toomase perekonda uueks perenaiseks üheksa lapse ema Jelena ning järgmisel nädalal saab näha, millised reeglid ta võõras perekonnas kehtestab. Eneli omakorda aga peab hakkama saama talus, kus pole ei vett ega kanalisatsiooni ning üheksa lapse ja abikaasa ainus toitja on 16-aastase peretütre peigmees. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles