Jaycee Dugardi röövijad kohtusid vanglas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phillip Garrido
Phillip Garrido Foto: Reuters / Scanpix

Ameeriklanna Jaycee Dugardi röövinud paar kohtus vanglas.

Nancy Garrido, kes kandis tollal veel nime Nancy Bocanegra, kohtus oma tulevase abikaasa Phillip Garridoga Leavenworthi vanglas, edastab ABC News.

Paar kohtus esimest korda, kui naine käis vanglas oma onul külas. Phillip Garrido kandis seal vanglas karistust. Neil tekkis suhe ja nad astusid kirjavahetusse.

Vangla dokumentides seisab, et nad abiellusid 1981. aastal, seitse aastat enne seda, kui Phillip Garrido vanglast välja pääses.

Politsei andmetel plaanis paar kohe pärast mehe vabanemist lapseröövi. Röövijad valisid välja siis 11-aastase Jaycee Dugardi. Inimrööv toimus 1991. aastal ja Jaycee oli nende käes vangis 18 aastat.

Jaycee Dugardi kasuisa Carl Probyn nägi, kuidas tüdruk minema viidi. Pärast röövi kirjeldas Probyn politseile naist, kes oli ta kasutütre üks röövija.

«Nancy Garrido osales Jaycee Dugardi röövimises. Teda nähti autos, kuhu pandi röövitud tüdruk,» sõnas El Dorado piirkonna abišerif Fred Kollar.

Garridode naabrite sõnul ei olnud Nancy Garrido just eriti suhtlemisaldis.

«Ta hoidis omaette ning rääkis väga vähe. Võimalik, et ta oli ajupestud ning oma mehe võimu all,» arvas üks naaber.

Phillip Garrido sõnul tekitasid tal seksuaalperverssusi narkootikumid. Vangla psühhiaatrilise raporti kinnitusel tarbis Garrido alkoholi ja mitmeid erinevaid narkootikume, kaasa arvatud LSDd, marihuaanat ja kokaiini.

Garrido kinnitas, et enne seksikuritegusid manustas ta väga suurtes kogustes narkootikume. Talle määrati vägistamiste ja muude kuritegude eest 50 aasta pikkune vanglakaristus, millest ta istus ära 11 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles