Kas tõesti on armastus otsas?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lahku ei minda kunagi üleöö, tavaliselt jõuavad suhted tupikusse tasapisi. Ometi püüavad paljud meist toimuva eest silmad sulgeda. Küll kõik läheb hästi - lohutame end. Aga asjata.


Praktika näitab, et pereelus ebaolulisi pisiasju ei ole, kõik loeb. Loomulikult võib mõni tüli näida tühisena ega vääri tähelepanu, kuid tulevikus võib just see panna idanema suurema konflikti, mis ilmub sama ootamatult kui jäämägi keset Läänemerd. Ja kui armastuse laevuke juba vastu jäämäge on põrutanud, on õnnetust ära hoida peaaegu võimatu.

Kuidas aru saada, et sinu partner on sisimas valmis lahku minema, sellest annavad märku alljärgnevad vihjed, mille on kirja pannud Bruneta.ru.

«Sa pead end muutma!»

Sinu peres on tülid juba igapäevased, seda igal võimalikul põhjusel. Et kunagisi suhteid taastada, teeb partner sulle ettepaneku, et peaksid end muutma. Ta võib põhjuseks tuua nii mõndagi: sinu iseloom on väljakannatamatu, sa räägid liiga palju, sa töötad vales kohas ja üldse - sa teed kõike valesti. Samas ei räägi ta midagi sellest, kuidas ta ise end muuta püüab või sinuga koos muutuda tahab.

Igast probleemist saab katastroof

Sa mõtled järjest tihedamini, kuidas sul küll varem õnnestus selle inimesega rahulikult koos elada. Isegi ühiselt probleeme lahendada. Nüüd ajab iga pisiasi teda endast välja. Ta veedab sinuga järjest vähem aega, olles kogu aeg millegi olulisega hõivatud. Kõik see, millesse ta varem rahulikult suhtus, kutsub esile tema vihapurske. Tal puudub igasugune tahtmine üles kerkinud probleeme lahendada.

Pidevad etteheited

Ta teeb kõik, et tunneksid end süüdlasena kõigis tema äpardustes. Ta räägib tihti, et oled tema elu ära rikkunud, et just sinu tõttu pole ta saanud karjääri teha või edu saavutada. Sa nõudvat temalt nii palju, et ta on kõigest väsinud.

Ta pole rahul sinu välimusega

Tuleb välja, et oled ühe koha pealt liiga suur ja teise nurga alt liiga väike. Äkki märkab ta kõike, just kui näeks sind läbi mikroskoobi. «Sa oled paksuks läinud.» «Sa oled liiga kõhn.» «Su soeng on kuidagi imelik.» Need on vaid mõned fraasid, mida sa kuulda võid.

Elu on muutunud rutiiniks

Midagi ei toimu, midagi ei muutu. Voodielu on muutunud formaalseks abielukohustuseks. Suhetes pole mitte midagi uut, iga uus päev on eelneva nägu ning sinu partner isegi ei püüa olukorda muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles