Massiarus näeb metsatöölise maale

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massiaru kooli juhataja Ly Põldur tutvustab muuseumitoa väljapanekut ja Johannes Kiieti maalide näitust.
Massiaru kooli juhataja Ly Põldur tutvustab muuseumitoa väljapanekut ja Johannes Kiieti maalide näitust. Foto: Ants Liigus

Massiaru koolimaja teisel korrusel muuseumitoas on vaadata kohaliku mehe Johannes Kiieti (1913-1991) akvarellmaalid ja joonistused, millel on kujutatud maatöid ja loodust.


Massiaru algkooli juhataja Ly Põlduri sõnutsi leiti hulk Kiieti maale kunstniku kodumaja pööningult, kui uued elanikud seal suvel remonti tegema hakkasid.



Näitusele pandud ligi 30 suuremõõtmelise töö hulgas hakkavad silma Sindi tekstiilivabrikut ja Pärnu mudaravilat kujutavad akvarellid. Nende kõrval on huvipakkuvad hobusega kartulikottide vedu, linttraktoriga põllukündmist ning külaelu kajastavad tööd, peale selle arvukad raamimata joonistused lilledest.



Kunstnikukalduvustega Johannes Kiiet töötas metskonnas ja kalatööstuses, tema pärandusena säilinud tööd võib arvata naivismi suurepäraseks näiteks.



Muuseumitoa ja koridoride stendid annavad põhjaliku ülevaate 1938. aastal kooliks-rahvamajaks ehitatud hoone rajamisest, koolijuhatajatest, õpilastest. Massiaru algkool suleti 1976. ja taasavati 1983. aastal. Alanud õppeaastal on koolis viis õpilast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles