Briti kunstnik: lumeinimese olemasolu kohta on kindlaid tõendeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nepalis Khumjungi kloostris asuv niinimetatud lumeinimsese skalp
Nepalis Khumjungi kloostris asuv niinimetatud lumeinimsese skalp Foto: Wikipedia.org

Briti kunstniku Polyanna Pickeringi sõnul on tal lumeinimese olemasolu kohta kindlaid tõendeid.

Nimelt tegi inglanna oma uue näituse jaoks materjali kogudes ekspeditsiooni Bhutani, Himaalaja kaugeimasse ja ligipääsmatusse piirkonda, kus ühes kloostris nägi väidetava lumeinimese skalpi, edastab The Telegraph.

Naine näitas 100 aasta vanusest skalbist tehtud joonistust ekspertidele, kelle arvates on see viimase aja parim tõend selle kohta, et lumeinimene eksisteerib.

«Kloostris selgitati, et skalp pärineb migoilt, mis kohalikus keeles tähendab lumeinimest. See on suurem kui ükski inimskalp või ka ahvide skalp,» sõnas Pickering.

Naise sõnul on skalbil punakad karvad ja kohalikele on see reliikvia.

«Seda reliikviat hoiti ainult kloostrielanikele mõeldud ruumides. Mina pääsesin sinna, kuna olin inglanna, sest nende ruumide valvamisega tegelev munk oli suur brittide, jalgpalli ja David Beckhami fänn,» meenutas kunstnik.

Naise kinnitusel kloostris pildistada ei tohtinud, kuid ta sai võimaluse skalpi joonistada.

Lisaks skalbile joonistas kunstnik kohalike elanike, kes enda sõnul olid kumalist elusolendit näinud, kirjelduste järgi ka lumeinimese portree.

«Kohalikud olid lumeinimest mitmeid kordi näinud. Nende sõnul on lumeinimene isegi nende seast mõne kaasa viinud,» lausus inglanna.

Kunstniku kinnitusel olid kohalikud võimelised lumeinimest väga detailselt kirjeldama.

Lumeinimese skalbist joonistust näinud zooloog Jonathan Downes sõnas, et kui see autentseks osutub, siis see on viimase 70 aasta üks tähtsamaid tõendeid lumeinimese olemasolu kohta.

Downes jätkas, et mitmetes Bhutani, Nepaali ja Tiibeti kloostrites on reliikviatena väljas niinimetatud lumeinimeste skalbid, kuid tegelikult on need inimkäte tehtud.

Zooloogi kinnitusel asub üks kuulsamaid selliseid skalpe Nepalis Khumjungi kloostris.

«Selle Bhutani skalbiga tuleks ettevaatlik olla, sest paljud buda mungad riietuvad religioosseteks tseremooniateks lumeinimeseks ning varasemad uurijad on nende peas olnud kunstskalpe pidanud lumeinimestele kuuluvateks,» lisas Downes.

Ekspertide sõnul, kui lumeinimene tõesti eksisteerib, on ta mõne suure ahviliigi hulka kuuluv alamliik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles