Vürtsikas toit ei kutsu sünnitust esile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahaks midagi
Tahaks midagi Foto: Corbis / Scanpix

Tuhanded Briti naised on endiselt rasedusega seotud vanade uskumuste küüsis. Teised on üles korjanud ka uusi «tõdesid» - näiteks, et raseduse ajal kohvi joomine kahjustab beebi nahka.


Suurbritannias korraldatud uuringust selgub, et naised ei tea, millised toidud rasedust mõjutada võivad ja millised mitte, kirjutab Mail Online.

Karriga maitsestatud toit ja vaarikalehetee ei kutsu sünnitust kiiremini esile. Samas on palju naisi, kes loodavad vürtsikat toitu süües sünnituse kulgu kiirendada.

62 protsenti naistest ei tea, millist juustu nad raseduse ajal süüa tohivad. Üldiselt soovitatakse hoiduda pehmetest Brie-tüüpi juustudest ja sinihallitusjuustust.

Pooled naised ei tea, kui palju kofeiini on raseduse ajal lubatud tarbida. Üldiseks soovituseks on tass kangemat kohvi päevas, mille võib asendada kahe tassi tee või lahustuva kohviga.

40 protsenti naistest arvab, et kui nad varem sporti teinud ei ole, siis ei tohi ka raseduse ajal aktiivse liikumisega algust teha.

Tegelikkuses võib just rasedusest saada suurepärane «vabandus», miks rohkem liigutama hakata.  Aktiivne liikumine hoiab keha võimalikult heas vormis, aidates naisel sünnitusega paremini toime tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles