Meistrite Akadeemia tuleb külla

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksana Sinkova.
Oksana Sinkova. Foto: Internet

Pille Lille Muusikute Toetusfondi igakuine kontsert sarjas Meistrite Akadeemia leiab aset Rakvere rahvamajas reedel 18. septembril kell 17.


Esinevad Oksana Sinkova(flööt) ja Lea Leiten(klaver). Kavas on Doppler, Bach, Zgraja, Saint-Saëns, Bruynel, Enescu, Sarasate.

Oksana Sinkova on lõpetanud 2002 cum laude EMTA, 2006 lõpetas samas kiitusega magistrantuuri ning jätkab õpinguid doktorantuuris.

2004-2005 täiendas ta end Hamburgi Muusika- ja Teatri Kõrgkoolis prof. Moshe Aron Epsteini juures.

Lisaks sellele on ta osa võtnud mitmete maailmakuulsate flöödimängijate meistrikursustest.

2000-20008 töötas ta teater "Vanemuine" sümfooniaorkestris flöödirühma kontsertmeistrina.

Aastast 1999 teeb koostööd Narva Sümfooniaorkestriga flöödirühma külaliskontsertmeistrina.

Ta on mänginud ka rahvusvahelises noorteorkestris European Festival Orchestra.

Noor interpreet on pälvinud esimese preemia Eesti Lastemuusikakoolide vahelisel konkursil (1991), üleliidulisel konkursil "Noor Virtuoos" (1991), Eesti Muusikakoolide vahelisel konkursil (1994, 1995), Grand Prix Eesti Muusikakoolide vahelisel konkursil (1997), esimese preemia EMTA ja Soome Sibeliuse Akadeemia vahelisel J. S. Bachi konkursil (1998), võitnud Yamaha konkursi (1999)peapreemia, Grand Prix üleriigilisel Bachi konkursil (2000), Con Brio 2000 finalist, rahvusvahelise konkursi Jurjanu Andrejs International Competition finalist (Riia, 2001), rahvusvahelise Pacem in Terris konkursi laureaat(Bayreuth, 2005), talle on omistatud PLMF patrooni Lord Carlisle nim. Preemia "Noor Muusik 2008".

Oksana Sinkova on esinenud soolokontsertidega mitmes riigis, olnud zürii liige muusikakoolide konkurssidel, esinenud solistina Eesti ja välismaa orkestrite saatel.

Lea Leiten on õppinud klaverimängu TMKKs ja EMTAs professorite Kalle Randalu ja Peep Lassmanni juures. Ta on täiendanud end prof Roger Vignoles'i meistriklassis Savonlinnas ja suvekursustel "Holland Music Session".

1986 saavutas Lea Leiten II preemia Ciurlionise nim. pianistide konkursil Vilniuses ja 1988 diplomi vabariiklikul pianistide konkursil Tallinnas.

Teda on autasustatud parima kontsertmeistri tiitliga mitmetel vabariiklikel ja rahvusvahelistel keelpilli- ja puhkpillimängijate konkurssidel.

Lea Leiten on koos musitseerinud mitmete tuntud muusikutega nagu N. Punder, T. Vavilov, A. Tammesalu, U. Vulp jt.

Ta on 1999 moodustatud kollektiivi "Reval Ensemble" liige. Esinetud on mainekatel uue muusika festivalidel "NYYD" Tallinnas, "Gaida" Vilniuses ja "Is Arti" Kaunases ning Wagneri nim. saalis Riias ja kontsertreisil Belgias.

Ta on osalenud rahvusvahelisel konkursil "Noor Muusik" klaverisaatjana ja on andnud kontserte Iisraeli vioolasolisti Avri Levitani ja Rootsi kontrabassimängija Björn Malmqvistiga.

Praegu töötab Lea Leiten EMTAs ning TMKKs kontsertmeistrina ja tegutseb aktiivse kammermuusikuna.

PLMF loodi 2003. a. heategevusliku eesmärgiga toetada andekaid Eesti muusikuid nende professionaalsete oskuste edasiarendamisel ning leida neile võimalusi läbilöömiseks rahvusvahelisel areenil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles