Eesti 110. aukonsulaat avati Taanis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Kokk
Marten Kokk Foto: Riigikantselei

Täna avas välisministeeriumi kantsler Marten Kokk Eesti aukonsulaadi Taani Kuningriigis Odenses, Eesti aukonsul Odenses on Bo Stærmose.


Välisministeeriumi kantsler Marten Koka sõnul on tegemist 110. Eesti aukonsulaadiga ning Eesti aukonsulite võrgu pidev laienemine igati positiivne, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

«Aukonsulitel on oluline roll poliitika-, majanduse-, kultuuri-, haridus- ja teiste oluliste valdkondade edendamisel. Samuti on nad Eesti kodanikele abiks konsulaarabi ja -teenuste võimaldamisel,» märkis Kokk.

Kantsler Kokk avaldas ka lootust, et uue aukonsulaadi avamine aitab veelgi tihendada Eesti ja Taani vahelisi suhteid.

«Eesti uus aukonsul soovib kaasa aidata Eesti ja Taani vaheliste majandus- ja ärikontaktide tihendamisele ning tõsta Taani ettevõtjate teadlikkust Eesti ettevõtetega ärisidemete sõlmimise võimalustest,» ütles Kokk.

Uue Eesti aukonsuli konsulaarpiirkonda kuuluvad Odense, Bogense, Kerteminde, Middelfart, Assens, Nyborg, Faaborg-Midfyn, Svendborg, Langeland, Ærø kommuunid. Aukonsulaat asub aadressil Sivlandvænget 29 DK-5260 Odense S Taani. Aukonsulaadiga saab ühendust telefonil +45 66 11 18 11, faksil +45 66 11 18 82 või e-posti aadressil: bs@juliana.com.

Bo Stærmose on sündinud 1948. aastal Odenses. 1974. aastal lõpetas Stærmose Aarhusi Ülikooli õigusteaduse erialal. 1978. aastal liitus ta tegevdirektorina perefirmaga Juliana A/S, mis tegeleb kasvuhoonete ja kasvuhoonetarvikute tootmisega. 1982. aastast on ta sama firma omanik. Stærmose ettevõte ekspordib kasvuhooneid umbes 30sse riiki ja ettevõttel on ka Eestis olemas oma esindajad. Lisaks oma firmale
kuulub Stærmose mitmete Taani oluliste organisatsioonide juhtkonda ning ta on Taani tööstuse konföderatsiooni aseesimees. Aukonsul räägib taani, inglise ja saksa keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles