Rupert Murdoch: paberlehed surevad 2030. aastaks välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rupert Murdoch
Rupert Murdoch Foto: AP / Scanpix

Meediamoguli Rupert Murdochi arvates ei pruugi paberajalehtedele varsti enam lugejaid jätkuda ja need surevad 2030. aastaks välja.

Murdochi arvates hakkab üha rohkem inimesi eelistama internetiväljaandeid, kirjutab AFP.

«Ma näen juba vaimusilmas, kuidas inimesed hakkavad eelistama netiväljaandeid, selle asemel, et osta paberväljaanne, mille tõttu on palju puid maha võetud,» selgitas meediaguru.

Ta ennustab, et paberlehtede väljasuremine toimub 20 – 30 aasta jooksul.

Murdochi sõnul hakkab majandusväljaanne Wall Street Journal võtma mobiilist loetavate uudiste eest tasu. Lehe tellijad maksaksid nädalas ühe dollari ja mitte tellijad kaks dollarit.

Kuid nii internetiväljaande kui ka paberlehe tellinud saaksid mobiiliuudised täiesti tasuta.

Murdochi kinnitusel on Wall Street Journali internetiväljaandel juba üle miljoni lugeja.  

Juba varem teatas Murdoch, et plaanib talle kuuluva meediakorporatsiooni News Corporation kõik internetiväljaanded alates järgmisest aastast tasuliseks teha.

News Corporation annab lisaks Wall Street Journalile välja ka The New York Posti. Suurbritannias kuuluvad sellele firmale Times, Sunday Times, Sun ja News of the World.

Kas sina eelistad uudiseid lugeda internetist või paberi pealt?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles