Noortekeskuses vaadatakse “Soviet Story’t”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Soviet Story" filmiplakat.
"Soviet Story" filmiplakat. Foto: Internet

Neljapäeva õhtul algusega kell 19 saab Pärnu noorte klubis-kohvikus IN vaadata lätlase Edvins Snore kõmulist dokumentaalfilmi "Soviet Story".


Film võrdleb kahte 20. sajandil õudust tekitanud režiimi, fašismi ja kommunismi, ning jõuab järeldusele, et režiimid olid üllatavalt sarnased. Veelgi enam, Snore tõestab filmis dokumentaalselt siiani vähe teada fakti Nõukogude Liidu ja Natsi-Saksamaa ulatuslikust koostööst.

Kunagised riigipead Jossif Stalin ja Adolf Hitler tegid enne Teist maailmasõda koostööd nii sõjalises valdkonnas kui vahetasid kogemusi miljonite inimeste represseerimise ja mõrvamise temaatikas.

"Soviet Story" on varustatud ohtrate ajalooliste kaadritega ja filmis saavad sõna tuntud ajaloolased ning poliitikud.

Film on Venemaal keelatud.

Noortekeskuse MKE kuraatori Toomas F. Aru kinnitusel peaks see olema esimene kord, kui Pärnus "Soviet Story't" vaadata.

"Filmis pööratakse palju tähelepanu propagandale ja inimeste mõjutamisele," teadis Aru. "Pärast filmi tahaks teha arutelu, mis filmist välja koorus, et ideoloogia on halb ja kas mõni teooria saab olla läbinisti halb."

Aru teatel on inimesed saatnud eri ideoloogiate raames korda kõikvõimalikke asju. Filmi võiks igaüks vaadata ja kaasa mõelda.

Noortekeskus ootab filmiõhtule sedapuhku koos peredega. Et film on üsna vägivaldne, on alla 14aastastel soovitav vaadata "Soviet Story't" koos vanematega. Film on eestikeelsete subtiitritega ja filmiõhtu on tasuta.

Noorte klubi-kohvik IN asub aadressil Noorteväljak 2.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles