«Mantlipärija» vahetas kasiinoäri militaarseikluste vastu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetked Puustusmaa militaarmatkadelt.
Hetked Puustusmaa militaarmatkadelt. Foto: www.eluseiklus.ee

Telesaate «Mantlipärija» võitja Sverre Puustusmaa sai Olympic Entertainment Groupilt küll lubatud miljonikroonise lepingu ja töökoha, kuid tegi sel suvel 180-kraadise pöörde ja tegeleb nüüd militaarmatkade korraldamisega.


«Pidin Rumeenias, Bukarestis Bora Bora kasiino käivitama ja sinna projektidirektoriks jääma,» rääkis Puustusmaa lahkumise tagamaadest. «Aga siis tõmbas Olympic majanduse survel arendustegevuse kokku ja mul ei olnud seal enam midagi teha.»

«Teine loobumise põhjus oli pereelu: ma lihtsalt ei tahtnud nii kogu aeg oma pere juurest eemal viibida,» ütles endine tippjuht. «Olympic täitis küll oma lubadused 100 protsenti, nii et selles osas pole mul neile midagi ette heita.»

Sverre tõdeb, et sel aastal kärbiti Olympicus masu survel töötajate palku. «Minu kaotus oli vast 15 protsendi ligi, aga see ei ole lahkumise põhjus.» Kuna Olumpicul sobivat tööd pakkuda ei olnud, mindi poolte kokkuleppel lahku.

Mees loobus kasiino tippjuhi säravast elust ning hasartmängurahade keerutamisest ning müttab nüüd ringi mööda märgi metsi ja kõledaid tundraid. Tõsise militaarettevalmistusega Puustusmaa annab kontorirottidele võimaluse tunda, kuidas elavad sõdurid missioonil.

«Olen Kaitseliidu liige ja läbi teinud Tallinna maleva luurerühma treeningu. Ühe korra Kaitseliidu võistkonnas isegi Erna retkest osa võtnud, aga sinna on nii tihe konkurents, et rohkem ei pääsenud,» ütles Puustusmaa.

«Ma arvan, et suur osa «Mantlipärija» saate võitmisel oli minu sõjaväelisel ettevalmistusel,» hindas endine tippjuht. «Ma suudan magamata ja pinge all tööd teha ja Rumeenias äriprojekti arendades oli sellest kasu ka.»

Nüüd tahab mees teistelegi näidata, kuidas maitseb elu siis, kui pead 20 kg täisvarustuses mööda metsa matkama, läbimärjana telkmantli all ööbima ja kogu aeg vahti pidama, et vastase sõdurid sind ei avastaks. Metsamatkal võib päris tõsiseks lahinguks minna, sest osalejatele antakse kaasa plastkuule laskvad airsoft-relvad.

«Kõige paremini sobib selline ettevõtmine 20-30 inimesest grupile. Siis saab kamba võistkondadeks jagada. Tegelikult ei usu inimesed ise ka, millega nad pinge all ja olukorra nõudmisel hakkama võivad saada,» jutustas Sverre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles