«Ringvaade»: suurröövi Eestis proovida oleks hullumeelsus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromündid
Euromündid Foto: Caro / Scanpix

Eesti Panga sularaha ja turvaosakonna juhataja Rait Roosve rääkis ETV saates «Ringvaade», et peab Rootsi röövile sarnase kuriteo toimumist Eestis võimatuks.

Roosve sõnul on tegemist erakordse juhtumiga, mis mõjutab kindlasti lähiregiooni - vaadatakse üle põhimõtted ja tehakse uued riskianalüüsid.

«Kipun arvama, et teoreetiliselt on sarnane rööv Eestis võimatu,» ütles Roosve. Meie ja Rootsi tingimused on lihtsalt nii erinevad, alates majanduslikust võimalusest.

«Eesti kroon on maailma mastaabis mikrovaluuta ja ainus koht, kus seda kasutada saab, ongi Eesti,» märkis Roosve. «Oleks hullumeelsus seda proovida.»

Ta on veendunud, et sularaha on siin hästi turvatud ja tehnoloogilises mõttes isegi paremini kui Skandinaavia riikides. Samas pole miski sajaprotsendiliselt kindel - kõik väravad ja lukud, mis on inimese poolt tehtud, on ka inimese poolt lahti muugitavad.

«On terve rida põhimõtteid, millest oleme püüdnud kinni pidada. Teeme tihedat koostööd politseiga ja info liigub operatiivselt,» kinnitas Roosve.

Tema sõnul nii suurele hulgale sularahale seerianubrite järgi jälile saada on pea võimatu: «Teoreetiliselt küll, aga praktikas läheks see kalliks ja kasu poleks.»

Rootsi röövlite tekitatud kahju hüvitab tõenäoliselt kindlustusfirma, sest - nagu ka Eestis - peab sularaha olema kindlustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles