Plektrum vaatleb reaalsust ja virtuaalsust

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plektrumfestivali avamine ja pressikonverents kolmapäeval, 23. septembril Rotermanni kvartali kohvikus Platz
Plektrumfestivali avamine ja pressikonverents kolmapäeval, 23. septembril Rotermanni kvartali kohvikus Platz Foto: Jelena Rudi

Järgmise nädala lõpuni on Tallinnas visuaalsete helide festival ehk kultuurifestival Plektrum, mis hõlmab loenguid, töötube, näitusi, arutelusid ja loomulikult kontserte.


Küsimusega «Kas sa elad reaalsuses?» pealkirjastatud festivalil otsitakse vastust küsimusele, kui palju tegelikult mõjutab virtuaalsus igapäevaelu ja kus see maagiline nähtus harjumuspärase tavaeluga kohtub.



Plektrum toob esimest korda Eestis lavale publiku tulevikureisile viiva 3D-kontsertshow, milles ühinevad 3D-kino ruumiline filmipilt ja muusikaline kontsertettekanne. Täna õhtul Kumus toimuv show sünnib Prantsuse süntesaatoripopi duo Principles of Geometry ja maailma absoluutsesse tippu kuuluva videokunstnike rühmituse AntiVJ koostöös.



Homme õhtul tasub aga sammud seada Von Krahli teatrisse, kus leiab aset kaks «Ööülikooli» loengut – Andrus Laansalu räägib virtuaalsuse ja religiooni seostest, Jaak Tomberg kõneleb virtuaalsusest ja utoopiast.



Kümme päeva kestva festivali täpsem kava leidub Plektrumi kodulehel www.plektrumfestival.ee ning teavet saab ka Tallinnas Vabaduse väljakul asuvast festivali infopunktist.



Lisaks kutsuvad festivali korraldajad inimesi jalgratastega liiklema. Koostöös arhitektuuribürooga Allianss Arhitektid sündiv projekt «Sõida jalgrattaga» viib kokku mobiili positsioneerimise tehnoloogia, meediakunsti ja säästva mõtteviisi, et nõnda demonstreerida, kus jalgratturid tegelikult Tallinnas liiklevad ning kus jalgrattateid vajatakse.



Tõsi, projektis saavad osaleda vaid EMT kliendid. Osalejate anonüümsed sõidutrajektoorid salvestatakse Tallinna digitaalkaardile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles