Ornitoloogiaühing kutsub linde vaatlema

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RABAHANED.
RABAHANED. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Eesti Ornitoloogiaühing kutsub kõiki osalema 3. ja 4. oktoobril toimuvatel rahvusvahelistel linnuvaatluspäevadel Birdwatch.


Juba 1993. aastast toimuvate sügiseste linnuvaatluspäevade esmane eesmärk on kutsuda inimesi loodusesse linde vaatlema ning teadvustada tiivuliste naabrite olemasolu ja kaitsmise vajadust.

Üritusel pole suurt teaduslikku eesmärki, küll aga kogutakse andmeid nähtud linnuliikide kohta ning koostatakse nii rahvuslikke kui ka rahvusvahelisi liiginimestikke.

Osalemine on väga lihtne ja ei eelda suuri teadmisi lindudest. Tiivulisi saab igaüks vaadelda omal käel, kuid võib ühineda ka korraldatud linnuretkedega.

Kaasalöömiseks tuleb vaid kahe päeva jooksul leida veidi aega, et lindudele tähelepanu pöörata. Selleks võib olla lühike jalutuskäik koduümbruses, aga ka kogu nädalavahetuse vältav linnuretk. Linnuretkel või vaatlusel nähtud-kuuldud linnuliigid palub ornitoloogiaühing kirja panna ning püüda hinnata, mitut lindu igast liigist nägite.

Kuna huvi rahvusvaheliste linnuvaatluspäevade Birdwatch tulemuste vastu on suur, siis rakendatakse nn andmete kiirkogumist. Seetõttu palub ornitoloogiühing kõigil, kel vähegi võimalik, saata oma tulemused juba pühapäeval, 4. oktoobril hiljemalt kell 15 e-postiga aadressile tarvo.valker@gmail.com, et saaks Eestist laekuvad andmed õigeks ajaks edastada rahvusvahelistele koordinaatoritele ning ajakirjandusele.

Neil, kes andmete kiirkogumises ei soovi osaleda, palutakse kokkuvõtted oma vaatlustest saata hiljemalt oktoobri lõpuks kas e-mailiga aadressile riho.kinks@eoy.ee, postiga aadressile EOÜ, pk 227, 51002 Tartu või faksida numbrile 7422180.

Ida-Viru linnuklubi korraldab 4. oktoobril linnuretke Kalvi ja Mahu randa.

Huvilisi oodatakse kell 9 Kalvi mõisa parklas, kohale peab minema oma sõidukiga. Linnuretk kestab 3-4 tundi, kaasa tuleks võtta binokkel ja võileib. Lisateavet retke kohta saab Indar Zeinetilt numbril 5245428.

Organiseeritud linnuretki toimub üle Eesti veelgi, nende kohta leiab infot Eesti Ornitoloogiaühingu kodulehelt www.eoy.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles