Sebunjo mängib Ammendes kõrvitsal

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebunjo oma kõrvitsapilli ehk koraga.
Sebunjo oma kõrvitsapilli ehk koraga. Foto: http://www.folk.ee

24. oktoobril kell 19 esinevad Pärnus Ammende villas Uganda folkmuusikud Joel Sebunjo ja Bukko Brite. Kontserdi juurde serveeritakse soovi korral majutust, Aafrika köögist inspireeritud õhtusööki ja hommikusööki sisaldavaid pakette.

Uganda päritolu laulja ja multiinstrumentalisti Joel Sebunjo muusika seob mitmesuguseid stiile nagu mbalax, mali blues, salsa ja rai. Enamasti eelistab Sebunjo oma lugusid esitada kõrvitsast valmistatud keelpillil nimega kora.

Nooruses õppis Sebunjo mängima mitmesuguseid rahvapille - endongo (sisalikunahast keelpill), amandinda (marimba Aafrika eelkäija) ja kalimba (väike metallist klahvidega löökpill, nn pöidlaklaver). Ta on oma oskusi koramängus, aga ka rahvamuusikat üldse täiendanud Lääne-Aafrika (Senegali, Gambia ja Mali) tuntuimate oma ala meistrite käe all.

Sebunjo repertuaari kuuluvad nii tema enda lood kui Uganda rahvalaulud, mida on täiendatud rütmiliselt ja meloodiliselt kaasakiskuvate mandinkede rahvalauludega. Tema kontsert on kui reis, mis laseb kuulajail avastada Aafrika kontinendi põneva folkloori ja kaasahaaravad lood.

Need on lood, mis seisavad oleviku ja tuleviku vahel ning aitavad publikul rännata ajas tagasi, avastada Aafrika muusika juured. Sebunjo kontsert on kui sulatusahi, kus põletatakse üheks kokku kora ja kitarr, endongo ja endere.

Kitarril saadab noort vokalisti ja koravirtuoosi Bukko Brite.

Kontserdi piletid on saadaval Piletilevis ja Ammende villas hinnaga 190 krooni. Peale selle võib nautida Aafrika-teemalist õhtusööki hinnaga 450 krooni. 

Enne Pärnu kontserti esineb Musta Mandri muusik reedel, 9. oktoobril Tallinnas Mustpeade majas ja neljapäeval, 15. oktoobril Tartus klubis Trehv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles