Pärnu punt esitleb plaati

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakatest pillimeeste punt Pärnu Poisid esitleb 15. oktoobril Viljandi kultuuriakadeemias helikandjat «Kitselugu».
Pärnakatest pillimeeste punt Pärnu Poisid esitleb 15. oktoobril Viljandi kultuuriakadeemias helikandjat «Kitselugu». Foto: Erakogu

Pärnakatest pillimeeste punt Pärnu Poisid esitleb 15. oktoobril kell 19 Viljandi kultuuriakadeemias oma esimest helikandjat «Kitselugu».


Kollektiiv sai kokku 2004. aasta suvel pärast edukalt lõpetatud tuubaostutehingut keraamik Eddi Leedi pool. Kohe lõid kampa lõõtsamehed Mati Kiviselg ja Raido Koppel ning kõiksuguste puhkpillide mängija Sander Udikas.



Et poiste väitel peaks ühel korralikul pundil olema kindlasti ka juhendaja, liitus pillimeestega rahvamuusikat tudeerinud Ülle Jantson. «Kuigi naljatamised juhendamise ümber lõbustavad nii laval olijaid kui kuulajaid, sünnib ansambli looming siiski proovide ja arutelude tulemusena,» ütles Jantson.



Praeguseks on projekt kasvanud fanaatiliseks liikumiseks, mis järjest laienedes haarab endaga inimhulki ehk siis pillimehi nii suvituslinna keskusest kui äärealadelt, vahel isegi Euroopa avarustest.



Repertuaari põhirõhk on Poti-Eedu (Eddi Leet) sõdurilauludel, inspireeritud Austria ja Anglo-Ameerika pärimusmuusikast.



Pillimeeste sõnul on vahetumad esinemised olnud Viljandi pärimusmuusika festivalil, Kihnu pidudel ja Emajõel seilates.



Neljapäevane kontsert on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles