Kuulus moelooja lasi «liiga paksu» modelli lahti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell Filippa Hamiltoni retušeeritud fotot (vasakul) kasutas «kogemata» üks Jaapani kaubamaja.
Modell Filippa Hamiltoni retušeeritud fotot (vasakul) kasutas «kogemata» üks Jaapani kaubamaja. Foto: Scanpix Sweden

Moebrändi Ralph Lauren kõvasti retušeeritud reklaamfoto põhjustas läinud nädalal maailmas suurt kära, sest pildil kujutatud modelli talje on isegi tema peast väiksem.


Pildil poseerinud modell Filippa Hamilton on nüüdseks ajakirjandusele tunnistanud, et tegelikult lasti ta Ralph Laurenist lahti juba aprillis, kuna ta oli liiga paks.

Ametlikult oli vallandamise põhjuseks küll see, et ta «ei vastanud lepingus esitatud nõuetele».

Hamilton ütles väljaandele Daily News, et ta kaalus liiga palju ja ei sobinud enam Laureni riietesse.

Modell on 1.78 pikk ning kaalub 54,4 kilo, tema rõivanumbriks on 32.

Moemaailma šokeerinud pilt ebaproportsionaalsest ja ülikõhnast modellist ilmus välja Jaapanis eelmisel nädalal. Ralph Laureni esindaja sõnul oli reklaamfoto puhul tegemist eksitusega ning Ameerikas seda pilti kasutatud ei ole. Samuti ei vihja foto kuidagi nende ja Filippa Hamiltoni töösuhtele.

Hamilton ise on pildist samuti häiritud, öeldes, et ülikõhn tüdruk, kellel on küll tema nägu, kuid mitte keha, šokeeris teda.

Modell põhjendab oma ajakirjandusse pöördumist sellega, et ta ei tahtnud, et noored naised arvaksidki, et selline välimus on loomulik. Ta arvab ka, et Ralph Lauren peaks ameerika naiste ees vabandama, et selline pilt üldse tehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles