Hulludel päevadel müüakse hullu energiapommi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imemandlid USAst.
Imemandlid USAst. Foto: Karli Saul

Stockmanni kaubamaja allahindluskampaania ajal müüakse seal pakendatud mandleid, mis tooteinfo alusel sisaldavad meeletus koguses energiat.


100 grammis USAst pärit mandlites on 6488 kilokalorit energiat. See tähendab, et 200- grammine mandlikotike peidab endas 12 975 kcal.

Keskmise pikkuse ja kaaluga 30-aastane mees, kes teeb 1-3 korda nädalas kerget füüsilist trenni, vajab kehakaalu säilitamiseks 2460 kcal.

Seega saab see näidismees energiamandlite kotikesest muretult ära elada 5,2 päeva. Kui esmaspäeval alustada, siis peab alles laupäeval midagi juurde näksama. Mõne praemuna või hommikused pannkoogid näiteks.

Mandlikotike maksis (soodushinnaga) 13.90. See teeb päevaseks toidukuluks ümmarguselt 2.65. Polegi nii paha masu ajal, eriti kui imemandleid pikemaks ajaks varuks osta.

Elu24 tervisetoimetus hoiatab: toidusedel tuleks siiski koostada mitmekesiselt, arvesse võttes organismi valkude, süsivesikute, mineraal- ja kiudainete, vitamiinide ning transrasvade vajadust.

Oma päevase soovitusliku energiakoguse saad arvutada siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles