Lõhnab kui lilleaed

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Parfüümisegajad utsitavad sel sügisel naisi lillerohkeid lõhnu kandma. Ühed on värskemad ja rõõmsamad, teised salapärasemad, külluslikumad ja magusamad.


Lõhnade virvarris on praegu üsna keerukas orienteeruda, ent mõned vihjed võib uue lõhna otsijaile siiski jagada. Endiselt valitseb lõhnariiuleil staarikultus – piisake parfüüminestet, ja sammuke näiteks popitähe Kylie Minogue’ga samastumise suunas ongi astutud.



Kuid jälle on esirinda tõusnud ka sootud, nn unisex-lõhnad – äsja üllitas Dolce&Gabbana moemaja viiest parfüümist koosneva lõhnasarja, D&G Collection, millest nii mees kui naine võivad enesele valida tüübi või hetkemeeleolu ajel sobiva. Kes ma olen või parasjagu olla tahaks, võite eneselt küsida, ja siis haarata parfüümikokteili nimega Väljakutsuv, Alistamatu, Sensuaalne, Uljas või Lummav...



Kirkalt, värskelt ja mõrkjalt rohelist lõhnajoont esindab Issey Miyake uus lihtne lõhn A Scent, mille peategelaseks on raudürt, hüatsint ja jasmiin.


Aga võrreldes kevadsuvega, kui uudislõhnade voog koosnes peamiselt teada-tuntud parfüümide kergematest ja lustakamatest versioonidest, on sügisel tegijamaks rikkalikuma aroomibuketiga lõhnalooming, eriti moekad lillesegud.



Mõnele lillelisele lõhnakokteilile on täienduseks hulka segatud ka killuke maiust: näiteks rokitähe Avril Lavigne signatuurlõhna Black Star on poetatud pisut tumedat  šokolaadi, Escada võrgutava alatooniga Desire Me uhkeldab tükikese tiramisuga.



Need kõik mõjuvad kandjal luksuslikult ja ehk dekadentlikultki – tundub, et inimesed vajavad praeguses majandussurutises kas või tilgakest glämmi, või siis ülimat lihtsust, usuvad parfüümisegajad.


Ja olge valvel, varsti jõuavad Eestisse Prada moemaja parfüümid!



Mis neile meeldib?

Maile Grünberg

sisearhitekt

Läbi aegade olen katsetanud igasuguseid lõhnu, aga ringiga olen ikka tagasi jõudnud vängemapoolse Yves Saint Laurent’i Opiumi juurde. See on vana klassika ja sobib mulle – tugev ja iseloomuga lõhn, just paslik vanemale daamile. Pealegi püsib see hästi peal, mida uute kergemate lõhnade kohta alati öelda ei saa. Teisedki parfüümid on mul olnud jõulisemat sorti – nt Givenchy Ange ou Demon, Jesus del Pozo In Black, Paloma Picasso Tentations.



Merle Palmiste

näitleja


Üldiselt meeldivad mulle vürtsikamad, karakteriga parfüümid. Aga mida parasjagu peale panna, sõltub meeleolust, päevast, kohast, mitte hooajast. Teinekord armastan lõhnu miksida, piserdades peale tugevamat lõhna ja määrides ihule mõnd teist, kergema aroomiga lõhnastatud ihukreemi. Kõik see käib tunde järgi. 



Lõhnu on mul palju. Üks lemmikumaid on Guerlaini Shalimar. Kuid väga meeldivad ka Agent Provocateur, Sisley Eau du Soir, Donna Karani Black Cashmere, Etro Messe de Minuit, Caroni Parfum Sacre, Van Goghi Grand Fleuri, mida saab vaid Hollandist, Serge Lutensi Arabia, mille sain Moskvast, jne. Paljud neist olengi avastanud ja kaasa toonud reisidelt. Et mulle meeldib näiteks gardeenia lõhn, ostsin Kambodžast, ilma eelneva nuusutamiseta ja kinnises karbis Elizabeth Taylori Gardenia – oli samuti õnnestunud valik.


See maailm meeldib mulle ja on nauding, iga parfüümiga seondub alati ka mingi lugu ja emotsioon. 



Merle Liivak

Anne & Stiili peatoimetaja


Ma ei lase end kuigi lahkelt mõjutada soovitustest, et miski sobib kasutada kevadel või sügisel, kontoris või õhtusel üritusel. Parfüümi kasutamine on loominguline protsess! Meeldejäävaid komplimente olen kogunud hoopis meesteparfüümi kandes, sest inimesed panevad tähele, et miski on teistmoodi, veidi ootamatu. Näiteks olen tarvitanud Diori Fahrenheiti.



Küll aga inspireerib sügiseselt sume ja melanhoolne aeg haarama tugevate ja sügavate lõhnade järele, minu lemmikuks on läbi aegade olnud Chaneli Coco Mademoiselle ja Allure Sensuelle, krehvtisemat vaheldust pakub Yves Saint Laurent’i Opium. Uutest tulijatest on minu käekotis koha leidnud Briti rõivadisaineri John Richmondi samanimeline, veidi androgüünsema lõhnabuketiga parfüüm.



Kõige menukamad


Tallinna Kaubamaja parfüümimüügi esikümme septembris:


1. Versace Bright Crystal


2. Giorgio Armani Idole


3. Escada Ocean Lounge


4. Lacoste’i Lacoste


5. DKNY Be Delicious


6. Escada Desire Me


7. Avril Lavigne Black Star


8. Gianfranco Ferré In the Mood for Love


9. Nina Ricci Nina


10. Lancôme’i Hypnose Senses

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles