Benton laulab eesti keeles, annab välja albumi ja kirjutab raamatut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dave Benton salvestab koos Nordea segakooriga uut jõululaulude albumit.
Dave Benton salvestab koos Nordea segakooriga uut jõululaulude albumit. Foto: Artur Sadovski

Sajandi alguses Eurovisiooni lauluvõistlusel esikohaga eestlaste südamed võitnud lauljal Dave Bentonil on valmimas uus album. Postimees uuris, kuidas artisti töine sügis kulgeb.




«Tead, see album pole üldse ainus huvitav projekt, mul on hetkel nii palju asju pooleli!» laiendas Benton kohe rõõmsalt vestlusteemat. «Näiteks praegu produtseerin ma Michael Jacksoni tribuutkontserte Tartus, Pärnus ja Tallinnas. Esimene toimub juba oktoobri lõpus.»



«Seal esitavad Jacksoni loomingut paljud tuntud artistid: Jana Kask, Kristjan Kasearu, Iris Vesik, Uku Suviste, James Wertz, Lauri Pihlap ja Soul Militia,» reastas Benton osalejaid. Pidas siis väikese mõttepausi ja lisas: «Ja Dave Benton.»



Bentonil on pooleli ka enda elust raamatu kirjutamine. «Selle ilmumine lükkus nüüd tiheda töögraafiku tõttu paraku veidi edasi,» nentis vastne kirjamees. «Mõtlesin, et raamatu võin ju ükskõik millal valmis teha, aga jõuluteemaline album peaks ikka kindlasti enne jõule välja tulema.»



Jõulualbumi idee kujunes välja kirikukontsertide käigus. «Lähen sel aastal juba seitsmendat korda jõululauludega turneele mööda Eesti kirikuid,» selgitas Benton. «Igal aastal on inimesed küsinud, miks ma nende samade lauludega plaati välja ei anna.»



Albumil teevad külalisesinejatena kaasa Karl Madis, Meelis Punder, Meero Muusiku tütarlasteansambel ja Nordea segakoor, kellest viimasega minnakse detsembris ka Eesti tuurile.



«Album on eriline veel selle poolest, et see on akustiline,» rääkis Benton. «Fantastiline, et sain Karl Madise suupilli mängima, ja mitte ainult mängima! Laulame koos ka ühte pala – tema laulab eesti keeles ja mina inglise keeles.»


Kõige olulisem uudis valmiva albumi kohta on Dave Bentoni sõnul laulude keel. Nimelt laulab Benton plaadil kuut lugu eesti keeles.



«See on umbes pool albumit,» rõhutas Arubal sündinud laulja. «Arvan, et Eesti inimesed, kes on mu kontsertidel käinud ja mu plaate ostnud, on selle ära teeninud, et ma lõpuks ka eesti keeles laulma hakkaksin.»



Benton peab tulevikus tõenäoliseks ka tervenisti eestikeelse albumi salvestamist, kuid nentis, et see nõuaks kindlasti palju aega ja vaeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles