Pühvlit rünnanud emalõvi tekitas liiklusummiku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühvlit rünnanud emalõvi tekitas liiklusummiku
Pühvlit rünnanud emalõvi tekitas liiklusummiku Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrikas tekitas üks pühvlit rünnanud emalõvi liiklusummiku.

Näljane lõvi kargas suurele pühvlile kallale Krügeri rahvuspargis kirjutab The Telegraph.

Lõvi pühvlijaht kandus lõpuks rahvuspargi autoteele, kus tekkis selle tõttu ummik.

Üks juhtumit näinud turist, kes kasutas varjunime Mgdonny, riputas sellest juhtumist tehtud fotod internetti.

«Olime rahvuspargis ja ootasime nii tunnikese, et midagi juhtuma hakkaks. Siis venitas üks pühvel end suurivaevu maapinnalt jalule. Nii kui pühvel jalul oli, ründas teda emane lõvi. Lõvi hüppas pühvlile tagant selga ja püüdis teda tagasi maha paisata,» sõnas juhtumi tunnistaja.

Rünnakus sai emalõvi ka ise kannatada.

«Pühvel liikus edasi, emalõvi seljal, ning püüdis teda maha raputada. Pühvel oli lõpuks autode vahel ning põrkas siis ühe masinaga kokku. Alles pärast seda lasi lõvi tast lahti,» lisas fotosid teinu.

Safaril olnud turistide sõnul liitusid emalõviga veel kaks lõvi, kes kogu jahti varem kõrvalt vaatasid.

Vigastada saanud emalõvi ründas pühvlit veel kaks korda, kuid tulemusteta.

Krügeri rahvuspark asub Lõuna-Aafrika Vabariigi kirdeosas Mpumalanga provintsis. Esmane park rajati sinna juba 1898. aastal ning nimetati hiljem LAVi presidendi Paul Krügeri järgi.

Looduskaitseala suurus on 18 989 ruutkilomeetrit – see on nii suur, et selle põhjalikuks läbimiseks läheks vähemalt kolm päeva. Igal aastal käib seal üle 1,3 miljoni külastaja.

Rahvuspargis on 336 liiki puid, seal elab 49 liiki kalu, 34 liiki kahepaikseid, 114 liiki roomajaid, 507 liiki linde ja 147 liiki imetajaid. Suurimaks vaatamisväärsuseks peetakse «suurt viisikut» -  lõvi, leopard, elevant, pühvel ja ninasarvik.

Fotosid vaata siit, siit ja siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles