7 suurepärast salendavat teed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tass teed annab sooja ja pitsitab pihagi peenemaks.
Tass teed annab sooja ja pitsitab pihagi peenemaks. Foto: Caro / Scanpix

Teejoomine aitab kaalus edukalt alla võtta, sest tee sisaldab vähe kaloreid ja on täiesti rasvavaba. Samas ergutab soe jook ainevahetust ja - uskuge või mitte - täidab ka kõhtu.


Saksa ajakiri Bild der Frau toob välja seitse kõige tõhusamat teejooki, mis rasva põletada aitavad.

Ananassi-agaavi tee

Roheline tee ergutab keha üleliigseid rasvarakke põletama. Ananass tugevdab efekti tänu selles puuviljas leiduvale ensüümile bromeliinile.

Valmistamine: tükelda kuivatatud ananassiviil, lisa kuhjaga teelusikatäis rohelist teed ja 250 ml keevat vett, lase tõmmata ja kurna läbi sõela. Lisa teele ka tükeldatud värsket ananassi ning teelusikatäis agaavimahla.


Nõgese- ja kaselehetee

Kõrvenõges ja kaselehed sisaldavad kaaliumi ning räni- ja aminohappeid, mis on kasulikud ainevahetusele. Lisades veel ka kadakat, aitab see organismi puhastada.

Valmistamine: võta 1 tl kuivatatud nõgeselehti, 1 tl kuivatatud kaselehti, 1/2 tl kuivatatud kadakamarju ning kalla peale 250 ml keevat vett. Lase kaheksa minutit tõmmata ja kurna läbi sõela. Lisa peeneteks ribadeks lõigatud sidrunikoort ja teelusikatäis mett.


Kibuvitsa-tšilli tee

Juba keskaegsetes kloostrites kasutati kibuvitsamarju loodusliku näljapeletajana. Tšillipipar omalt poolt aga ergutab rasvapõletusprotsessi.

Valmistamine: pane potti 1 tl kuivatatud kibuvitsamarju, 1 tl rooibosi teed, peeneks hakitud punast tšillikauna, 250 ml vett ja aja keema. Lase teel viis minutit tõmmata, kurna läbi sõela ning magusa maitse jaoks lisa näiteks 1 tl õunamehu.


Kardemonitee

Kardemon ergutab vereringet, hormonaalset tasakaalu ja ainevahetust. Piparmünt rahustab nurisevat kõhtu ja mõjub seedimisele hästi.

Valmistamine: purusta uhmris 1 tl rohelisi kardemoniseemneid, lisa 250 ml vett ja tõsta keema. Lisa juurde värsket piparmünti ja tükike laimikoort. Lase viis minutit tõmmata ja lisa teelusikatäis mett.


Mate-kassinaeri tee

Kassinaeri- ja roosilehed vähendavad söögiisu ja ergutavad rasvade ainevahetust. Mate on ehtne ärataja, sest sisaldab rohkelt vitamiine (A, B1, B2 ja C) ja mineraalaineid. Magusaisu saab vaigistada vanilli ja meega.

Valmistamine: võta 1 tl mate-teelehti, 1 tl kuivatatud kassinaeri õisi ja 1/2 tl kuivatatud roosilehti ning tõsta 250 ml veega keema. Lase kümme minutit tõmmata, kraabi juurde vanillikauna ning kurna. Võid lisada veel vanillipulbrit ja teelusikatäie mett.


Melissi-kaneeli tee

Kaneel ergutab ainevahetust ja rasvapõletust, mahendab näljatunnet ja lõdvestab stressis meeli. Meliss rahustab kõhtu ning aitab ka migreeni korral.

Valmistamine: võta 1/2 väikesest kaneelikoorest ja aja 250 ml veega keema. Lisa tükike apelsinikoort, 1 tl palmisuhkrut, 1/2 tl koriandriseemneid ning lase kolm minutit keeda. Kurna segu ja vala tassi, millesse on lisatud sidrunmelissi lehti.


Astelpaju-ingveri tee

Astelpaju sisaldab rohkelt C-vitamiini, mis kombineerituna ingveris leiduva eeterliku õliga paneb ainevahetuse eriti hoogsalt käima.

Valmistamine: haki tükike värsket ingverit ja natuke sidrunheina, lisa 2 tl kuivatatud astelpajumarju ning tõsta 250 ml veega keema. Lase tõmmata kaksteist minutit. Kalla tassi, kuhu oled lisanud koriandrilehti, ning maitsesta teelusikatäie palmisuhkruga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles