Liikumine aitab põlvevalu vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Buzzfoto/Scanpix

Põlvevalu kimbutab sageli nii noori kui vanu, nii naisi kui mehi. Vastupidiselt levinud arvamusele ei ole alati abi sellest, kui me valutaval põlvel puhata laseme, vaid hoopis mõõdukast liikumisest, kinnitavad hollandlased.


Rotterdami Erasmuse ülikooli teadlaste poolt korraldatud uurimus tõestas, et põlvehädade korral saab abi füsioteraapiast ehk liikumisest, vahendab Bild.

Teadlased võtsid jälgimise alla üle saja 14- kuni 40-aastase inimese, kel esines probleeme valulike põlvedega. Pooled neist suunati võimlemisse ning teised lasid liigestel puhata.

Kolme kuu möödudes olid nn aktiivsete grupis valud vähenenud ning põlved liikusid paremini.

Aasta möödudes tundis end jälle tervena 62 protsenti patsientidest, kes olid regulaarselt võimlemas käinud, teises grupis oli paranenute osakaal väiksem.

Sihipärane treening tugevdab jalalihaseid ning eriti tänu tugevatele reielihastele on tundlikul põlvel rohkem tuge. Õigete harjutuste osas tuleks aga kindlasti nõu pidada arsti või füsioterapeudiga.





Kommentaarid
Copy
Tagasi üles