Annely Peebo armastab Eestis esineda

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Peebo "Jõulureis läbi ajastute".
Annely Peebo "Jõulureis läbi ajastute". Foto: Plaadi esikaas

Viini Volksoperi solist Annely Peebo esitab detsembri lõpus koos Marko Matvere ja Pärnu linnaorkestriga Eesti neljas linnas pühademuusikat ning tuntud hitte filmidest ja muusikalidest.


Metsosopran Annely Peebo tunnistas intervjuus portaalile 24tundi, et ta tuleb Eestisse alati meelsasti.

Käib Eestis erinevalt

"Eestisse satun esinema väga erinevalt," märkis Peebo. "See sõltub aastatest, sõltub üritustest. Sel aastal olen käinud päris tihti, seoses ooperigala ja Solarise avamisega, siis oli paar põnevat projekti suvel, mida korraldas Tõnu Kaljuste. Need asjad on sel aastal ikka üsna tihti Eestimaale toonud. Olen külaline uusaastaballil Estonia teatris. Aga on aastaid, kui tulen võib-olla ainult korraks. See sõltub üritustest ja oma graafikust."

Vahest mälestusväärsemad esinemised Eestis olid Peebol mullusel jõulutuuril koos Revalia kammermeeskooriga.

"Tegime eelmisel aastal jõulukontserte, mis olid kõik väga kenasti välja müüdud," meenutas Peebo. "Aga minu tervislik seisund oli siis väga kohutav. Kui tulin Eestimaale, sain metsiku angiini, nii et ei saanud rääkidagi. Aga südametunnistus lihtsalt ei lubanud hotellituppa jääda, mõtlesin, et kas või lähen ja räägin laval inimestele ja meeskoor siis taga laulab. Aga kuidagi kuskilt see jõud tuli ja sain tehtud, inimesed olid rahul ja suisa pisardasid, see läks neile väga südamesse."

Samuti käib Peebo kodus vanemate juures nii tihti kui võimalik. Tavapärane on, et lauljatar puhkab suvel Eestis vähemalt kolm nädalat.

Et mullused jõulukontserdid läksid igati korda, anti neist välja hiljuti ilmunud plaat "Jõulureis läbi ajastute", millega tuntud sopran ise siiski päris rahul ei ole.

"Minu teadmata pandi see plaat kokku kontserdil üles võetud lugudega," nentis Peebo. "Kõik laulud, mis plaadil on, ei ole uuesti üles võetud, on selline segapudi. Tunnen oma häält ja kuulen paari lugu, kus mul on nina kinni. Oleksin ma seda plaati enne kuulnud või saanud midagi ise otsustada, oleks ehk midagi teisiti teinud, aga nüüd on ta ilmunud."

Avastab koostööd Matverega

Tänavune tuur koos Marko Matverega langeb Peebol täpselt jõuludele ja pühadejärgsesse aega, see võiks laulja sõnade järgi tekitada pigem uusaastameeleolu.

"Teeme selliseid hitte, mida kõik teavad, usun, et see saab olema hästi vahva ja meeleolukas," nentis Peebo. "Klassikat laulame aasta läbi ja jõulude ajal võiks olla teistsugune repertuaar. Aga see, mida tänavu Markoga teeme, on rohkem klassikalistest muusikalidest ja kergem."

Kuigi duo Peebo-Matvere jäi üldsuse mällu juba 2002. aastal Tallinnas toimunud Eurovisiooni lauluvõistluse saatejuhtidena, ei ole paar pärast seda enam eriti koos esinenud.

"Paar korda olemegi vaid koos esinenud, pikaajalist kogemust meil ei ole," lausus Peebo. "Marko on väga vahetu inimene ja arvan, et koostöö sobib hästi."

Peebo kinnitusel valiti tuuri "Pühademuusika" repertuaar peamiselt Matvere järgi.

"Pidime lähtuma ikkagi sellest, mida Marko valdab, laulda oskab, suudab ja tahab, mina pidin end sulandama sellesse repertuaari," selgitas metsosopran.

Jõulud kui pühad on tänavu jaanuaris teise poja sünnitanud Peebole väga eriline aeg.

"Meie pere jätkab vana jõulutraditsiooni," kirjeldas Peebo. "Mõni inimene laidab seda kõike,  et kommerts, aga mulle jõulude aeg meeldib ja kindlasti see, et kodus ehid kuuske ja küpsetad verivorste ja piparkooke. Jõulukinkide kätteandmine käib meil traditsiooniliselt suure laulu ja tantsuga."

Tööga Austrias Viini Volksoperis on Peebo samuti väga rahul.

"Mulle on leitud selline kuldne kesktee, mida olen eluaeg üritanud teha: olla pereema ja elada pereelu ning teha samal ajal oma tööd," rääkis Peebo. "Olen alati tahtnud hoida ühte jalga teatris ja teist kodus, samal ajal omada vabadust, käia mujal maailmas esinemas, olla oma perega. Pean täitsa koputama, sest kuldne kesktee on leitud ja see on luksus, milleni kõik ei jõuagi."

Annely Peebo, Marko Matvere ja Pärnu linnaorkestri kontserte "Pühademuusika" näeb 25. detsembril kell 15 Pärnu kontserdimajas, 26. detsembril kell 16 Tartu Vanemuise kontserdisaalis, 27. detsembril kell 18 Jõhvi kontserdimajas ja 28. detsembril kell 19 Tallinnas Estonia kontserdisaalis. Kontserte dirigeerib Jüri Alperten.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles