Enne jõule tuleb müügile Elle Kulli elulooraamat

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elle Kull.
Elle Kull. Foto: Peeter Langovits

Üle 200-leheküljeline raamat kannab pealkirja «Elle Kull: unes ja ilmsi» ning ilmub Eesti Naise elulooraamatute sarja neljanda väljaandena.




Raamatu autor Hille Karm võttis koostöökogemuse Elle Kulliga kokku ühe sõnaga: huvitav. «Alustasime raamatuga uue aasta alguses ja enne jõulupühi tuleb see müügile,» ütles kogenud elulooraamatute kirjutaja. «Elulooraamat on nagu lapse kandmine ja sünnitamine, võtab ka umbes üheksa kuud. Mina kiiremini küll maha ei saa,» nentis Karm.



«Istusime veel üleeile pikalt koos. Ühelt poolt silusime viimaseid kordi raamatu teksti ja teiselt poolt teen ma Ellest ka Eesti Naise detsembrikuu numbri kaanelugu,» rääkis Karm. «Minu jaoks on see raamat hästi töömahukas, olen selle tegemise käigus palju õppinud.»



Raamatu pealkiri «Unes ja ilmsi» viitab Elle Kulli kahele päris vastandlikule iseloomuomadusele. Ühelt poolt teatav kunstnikule omane hajameelsus, teiselt poolt ülim põhjalikkus ja täpsus.



«Ellele see pealkiri meeldis, ta võttis selle kohe omaks,» rääkis Karm. «Need ongi Elle kaks vastandlikku poolt ja sellepärast mul on hea meel, et see pealkiri oli talle vastuvõetav. Elle võib tunduda küll nõrgukese ja isegi elukaugena, aga ta ei ole seda mitte. Ehk nagu ta ise ütles: «Minu sees elab üks vana tark naine».»



Eesti Naise eluloosarjas on varem ilmunud Ita Everi, Helgi Sallo ja Kersti Kreismanni raamat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles