Eliisabeti kirikus tuleb hingedepäeva kontsert

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Eliisabeti kirik.
Pärnu Eliisabeti kirik. Foto: Henn Soodla

Homme kell 19 annavad Pärnu Eliisabeti kirikus hingedepäeva kontserdi Vox Clamantis ja Hortus Musicus.


Vox Clamantises laulavad Kadri Hunt, Riivo Kallasmaa, Tõnis Kaumann, Taniel Kirikal, Markus Järvi, Mikk Dede, Jaan J. Leppik ja Mikk Üleoja, kunstiline juht ja dirigent on Jaan-Eik Tulve.



Hortus Musicuses teevad muusikat Charles Barbier Prantsusmaalt (kontratenor), Taniel Kirikal (kontratenor), Marco Ambrosini (nyckelharpa) ja Harry Traksmann (viiul). Kunstiline juht on Andres Mustonen.



Kontserdi kavas on Helena Tulve, Arvo Pärdi, Magister Perotinuse, Tõnis Kaumanni teosed, gregooriuse laul.



Kontserdil kõlab muusika läbi mitme aastatuhande: gregooriuse laul, keskaegne mitmehäälsus ja nüüdismuusika. Kõlaliselt on need teineteisest küllaltki kauged, kuid sisuliselt omavahel väga tihedalt seotud.



Enne igavikku astumist on meil õnn ja kohustus teha läbi ajaline teekond. Loomingu ja mälestuste kaudu võime kohata inimesi, kes siin on olnud enne meid ning kes ehk jälgivad meie tegemisi mujalt.



Kontserdikavasse on kokku toodud heliloojad, kes kõik on kõndinud või kõnnivad praegu sama teerada pidi. Rännak väljendub muusikas, mille pealispind on erinev, kuid mille sisust leiame sama alge.



Pilet maksab 160/120 krooni. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles