Külakese postkast jäi viieks aastaks tühjendamata

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümbrik. Foto on illustreeriv.
Ümbrik. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu
Ühes Poola asulas tuli avalikuks tõsiasi, et kohalik kirjakandja polnud viitsinud juba viis aastat küla postkasti tühjendada.

Poola kirdeosas asuva Rzedziny küla elanikes tekitas hämmastust, et nende saadetud kirjad kunagi saajateni ei jõudnud, vahendab Ananova.

Kui 80-aastane kohalik elanik Stanislaw Shchusev asja uurima asus, avastas ta, et küla postkast oli juba viis aastat tühjendamata.

Samuti leidis vanataat, et postiljon oli sajad väljastpoolt küla saadetud kirjad kohalikele kätte toimetamata jätnud. Mees viskas saabuvad kirjad lihtsalt postkontori laoruumi.

«Olin oma välismaal elavatele sugulastele ligi pool sajandit kirju saatnud – jõulusoove ja muud sellist,» ütles Shchusev.

«Aga viimasel mõnel aastal üllatas mind see, et nende sõnul polnud nad midagi kätte saanud. Eeldasin lihtsalt, et kirjad on kuskil välismaal kaotsi läinud. Ma ei tulnud kunagi selle peale, et need kõik on ikka veel siin, minu koduküla kirjakastis,» rääkis mees.

Lõpuks esitasid külaelanikud postiljoni peale kaebuse. Bozena Ziolecka regiooni peapostkontorist tunnistas, et asja uurides leiti tõepoolest «palju saatmata kirju ja kaarte».

Süüdlane ise, 39-aastane postiljon Wieslaw Zawoz, ei leidnud, et oleks midagi valesti teinud.

«See pole minu süü. Esiteks olin ma puhkusel ja teisel korral kaotas praktikant kirjakasti võtme ära. Ma andsin sellest teada, aga keegi ei teinud midagi. Ja üks teine kord olin ma haige,» selgitas mees viie aasta jooksul töö tegemata jätmise tagamaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles