Noortekeskusest võib jõuda plaadile

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekeskuse akustilise muusika õhtutel on noortel võimalik pääseda järgmisel aastal välja antavale plaadile.
Noortekeskuse akustilise muusika õhtutel on noortel võimalik pääseda järgmisel aastal välja antavale plaadile. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu avatud noortekeskuse klubis-kohvikus IN stardib sel nädalavahetusel kaks uut üritust, millest üks annab noortele muusikutele võimaluse jõuda uuel aastal välja antavale kogumikplaadile.


Noortekeskuse MKE kuraatori Toomas F. Aru teatel algab reedel kell 20 noortekohvikus kaks korda kuus toimuv üritus "Akustiline vabalava".

"Üritusele võivad tulla kõik noored muusikud, kes tahavad teha oma asju akustiliselt," seletas Aru. "Laulavad näiteks kitarri, saksofoni või muu instrumendi saatel.

Kõigist esitustest tehakse live-salvestus ja õhtu lõpus valib publik vabalava võitja, kelle salvestatud esitus jõuab järgmise aasta lõpus välja antavale plaadile. Samuti saab võitja salvestusaega stuudios."

Üritusel osalemine on kõigile tasuta. Esineda soovijad peaksid end registreerima reedel alates kella 18st noortekohvikus IN.

Laupäeval käivitab noortekeskus teisegi põneva üritustesarja "Fusioon", kus saavad kokku elektrooniline ja instrumentaalne muusika.

"Muusikud tulevad kohale ja hakkavad improviseerima," teadis Aru. "Tegime kevadel samalaadse ürituse "Eksperiment ekskrement", mis osutus väga popiks, ja sellest kasvas välja kaks projekti. Seega pole välistatud, et muusikutel tekib taas omavahel hea klapp ja uusi projekte tuleb veelgi."

Sel laupäeval algusega kell 20 kuuleb noortekohvikus kitarril Olle Nõmme ja bassil Kaarel Lepingut. Arvutimuusikaga saadab neid Mauri Saks. Seegi üritus on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles