Meheliku nimega naised teenivad rohkem?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring väidab, et meheliku nimega naistest saavad edukamad kohtunikud.
Uuring väidab, et meheliku nimega naistest saavad edukamad kohtunikud. Foto: PA Wire/Scanpix

Nimi ei riku meest ja võib ka naise haljale oksale aidata - kui uskuda Ameerikas tehtud uuringut.


Nimelt selgus sealmail, et meheliku nimega naised on edukamad advokaadid ja kohtunikud kui naised, kes kannavad traditsioonilisemat naiselikku nime, kirjutab Indian Express.

Lõuna-Carolina Clemsoni ülikooli majandusteadlane Bentley Coffey analüüsis juriidilistel ametikohtadel töötavate inimeste edukust ning seda, kui maskuliinsed olid nende nimed.

Erinevaid võrdlusi ja hüpoteesiteooriat aluseks võttes tuli näiteks välja, et naisel nimega Cameron on kolm korda suurem tõenäosus saada kohtunikuks kui Sue-nimelisel naisel. Kui aga naine kandis mehelikku eesnime Bruce, tõusid tema võimalused lausa viis korda.

Kuigi Ameerika juurakoolide lõpetajatest pooled on naised, on juriidiline maailm endiselt väga meestekeskne.

Lõuna-Carolina esimesel naisadvokaadil oli maskuliinne nimi ning ka paljud tänapäeva naisadvokaadid usuvad, et teatav maskuliinsus on nende ametis oluline.

Nii juristid kui kliendid tunnevad end tõenäoliselt mugavamalt, kui nende asju ajava advokaadi nimi on George, mitte näiteks Barbara, usub Coffey.

Jätku-uuringule toetudes märgib teadlane ka seda, et meheliku nimega naised teenivad rohkem raha kui nende pehme ja naiseliku nimega sookaaslased.

Coffey tunnistas Reutersile, et uuringust mõjutatuna andis ta ka ühele oma kaksikutest tütardest maskuliinse nime ning teisele harjumuspärase naiseliku nime.







Kommentaarid
Copy
Tagasi üles