“Sügisulg” alustab eelvoorudega

, Pärnu filharmoonia reklaamitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkurss "Sügisulg" alustab taas.
Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkurss "Sügisulg" alustab taas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkurss "Sügisulg 2009" alustab reedest pühapäevani toimuvate eelvoorudega selle aasta parimate 3-19aastaste lauljate väljaselgitamist.


Toimumiskordade arvult salapärast numbrit seitse kandvale võistlusele registreerus rekordarv, 206 osavõtjat: pea neljandik osalejatest on maakonna noored, eelkooliealisi osaleb ligi 70.

Reedel kell 11 esinevad Pärnu kontserdimaja kammersaalis 7-9aastased ja 10-12aastased A- ja B-kategooria solistid, laupäeval kell 11 Pärnu Kunstide maja ärklisaalis 13-15aastased A- ja 16-19aastased A-B-kategooria ning pühapäeval sealsamas 3-6- ja 13-15aastased B-kategooria lauljad.

Võistlus toimub kaheksas vanuserühmas: 3-, 4-, 5- ja 6aastased, 7-9-, 10-12-, 13-15- ja 16-19aastased. Konkureerimiseks tuli ette valmistada üks vabalt valitud laul, kolmes vanemas astmes saavad aga igapäevase lauluõppega tegelejad ja eelmistel aastatel auhinnalistele kohtadele tulnud oma oskusi näidata A-kategoorias (erinevuseks kahe laulu esitamine ja rangemad nõudmised).

Konkursi eestvedajat Helen Erastust rõõmustas aasta-aastalt kasvav huviliste arv. "Kutsun siinkohal linnarahvast jälgima põnevaid eelvoorusid. Et igast klassist pääseb edasi vaid viis, jääb paraku väga-väga häid esinejaid finaali ukse taha," rääkis Erastus.

Sel aastal on konkurss pühendatud Kustas Kikerpuu heliloomingule. See tähendab, et peale peaauhinna, esikolmikute ja eripreemiate märgitakse ära ühe Eesti legendaarseima ja produktiivseima popmuusika looja teoste esitajad.

Lauljaid vaeb žürii koosseisus lauljatarid Novella Hanson, Liisi Koikson ja Eve Pärnsalu, Kuressaare gümnaasiumi muusikaõpetaja Pilvi Karu, pianist ja jazz-muusik Hain Hõlpus ja kitarrist Kaska (Kristjan Kaasik).

Eelvoorud on tasuta. "Sügisulg 2009" lõppkontserdid toimuvad 20. novembril kell 18 Pärnu kontserdimajas (10-19aastased) ning 22. novembril kell 12 Endla Küünis (3-9aastased).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles