Vähki surnud pisitüdruk jättis lähedastele salajasi sõnumeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähki põdenud Elena Desserich jättis lähedastele maha armastavaid sõnumeid.
Vähki põdenud Elena Desserich jättis lähedastele maha armastavaid sõnumeid. Foto: AFP / Scanpix

Ajuvähki haigestunud väike Wyomingi tüdruk teadis, et peab surema ning jättis oma lähedastele hüvastijätuks pisikesi sõnumeid.


Elena Desserichil avastati vähk, kui tüdruk oli vaid viieaastane, kirjutab Daily Mail. Üheksa kuud kestnud võitlus vähiga lõppes tüdruku surmaga.

Vähiga võitlemise ajal kirjutas väike tüdruk sadu pisikesi sõnumeid ning peitis need kodus kõikvõimalikesse kohtadesse. Ta pani kohmakate tähtedega paberitükikesi raamatute vahele, kappidesse, sahtlitesse, jõuluehete hulka ja talveks ära pandud riiete sisse.

Tüdruku vanemad ja väiksem õde Gracie leidsid esimese sõnumi paar päeva pärast tüdruku surma. Sealtpeale hakkasid sõnumid siit-sealt välja tulema. Ja kuigi Elena suri juba 2007. aasta augustis, leiavad ema ja isa siiani tema kirjakesi ja joonistusi.

Gracie sõnum kirjakestel oli lihtne - ma armastan teid, ema ja isa ja Gracie. Kõige muu kõrval jättis Elena oma pisikesele õele ka juhised, kuidas lasteaias ellu jääda.

Tüdruku vanemad kogusid tervituskirjakesed kokku ning lisasid need päevikule, mida nad tüdruku haiguse ajal olid pidanud. Kokku sündiski raamat «Notes Left Behind», millest saadav tulu läheb vähiuuringute toetuseks.

Gracie ema usub tagantjärele, et ta tütar teadis, et peab surema ning kirjakesed oli lohutuseks neile, et kõik saab korda. «Iga kirja leidmine on kui tema kallistus,» rääkis ema.

Rohkem saad Elena kohta lugeda SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles