Endla Jazzklubi väisab rahvusvaheline seltskond

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandra Anstal.
Aleksandra Anstal. Foto: http://www.myspace.com/aleksandraanstal

Reedel astuvad Endla Jazzklubis üles koguni nelja rahvuse muusikud projektist "Friends of the Belgian".


Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teatel on tegu eri kultuuritaustaga muusiku-helilooja visiooniga kõlade, rütmide ja vormide maailmast.

"Friends of the Belgian" koosseis tekkis spontaanselt tänavu mais pärast esimest kontserti Rootsis. Sügiseks planeeris ansambel juba kontsertturnee, mis saab alguse Eestist ja jätkub Austrias.

Ansambli särtsakam ja kõige noorem liige on belglasest saksofonist Viktor Perdieus, kes on väga huvitatud balkani ja aafrika folkloorist, nüüdisaegsest kammermuusikast ja capoeira'st.

Rootslane Per Orvang paneb kuulajat hämmastama elektrikitarri valdamise ja harmooniatajuga. Selleks on tal olnud hea eeskuju - Pat Metheny.

Rütmisektsiooni tuumiku moodustavad kaks naismuusikut - austerlane Beate Wiesinger kontrabassil ja basskitarril ning Eesti neiu Aleksandra Anstal trummidel ja perkussioonil.

Beate ja Aleksandra koostöö on kulgenud tihedalt üle aasta. 2009. aasta märtsis esinesid nad Eestis Tudengijazzi festivalil ansambliga Estonian Project.

Endla Jazzklubi algab Teatrikohviku esimesel korrusel kell 21.30 ja on külastajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles