Rakveres tulevad kirikupäevad teemal “Vähe on palju”

Tauno Toompuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Põder
Andres Põder Foto: Peeter Langovits.

22. kuni 29. novembrini toimuvad Rakvere II kirikupäevad pealkirja all "Vähe on palju".


Kirikupäevade moto väljendab Rakvere kristlike koguduste ühist veendumust, et ka majanduslikult raskel ajal on meil võimalik märgata rikkusi endi ümber. Sageli tähendab see väärtuste ümberhindamist ja uuel moel elu nägemist. Tihti leitakse just nõnda kõige hinnalisem ja püsivam.



Kirikupäevade nädal algab kontsertpalvusega Rakvere Kolmainu kirikus, kus musitseerib Bonzo ja teenivad Rakvere koguduste vaimulikud.



Nädala vältel kohtutakse Rakvere linna eri paikades, alates SEBi pangahoonest ning lõpetades Hagari pitsakohviku ja võimlana kasutuses oleva Pauluse kirikuga.



Nimekate külalistena osalevad seekordsetel kirikupäevadel pea­piiskop Andres Põder, kellest val­minud värsket dokumentaalfilmi saab koos peategelasega vaa­data pangahoone teisel korrusel.



Roomakatoliku kiriku piiskop Eestis Philippe Jourdan jutlustab kirikupäevade lõpujumalateenistusel Rakvere Pauluse kirikus.



ETV saatejuht Hannes Herma­küla juhib virtuaalset perepäeva ning kommunikatsioonifirma Powerhous juhataja ja ekspankur Janek Mäggi astub peakõnelejana üles juba kolmandat aastat Rakveres toimuval palvuslõunasöögil.



Kirikupäevade perepäev toimub seekord virtuaalses keskkonnas, nii et kõigil huvilistel on võimalik interneti vahendusel Hannes Hermaküla juhitavast perepäevast Pereraadio toimetatava pildiraadio kaudu osa saada.



Igaühel on võimalik kaasa lüüa mitmes interneti suhtluskeskkonnas, nagu Facebook ja Twitter.



Lisaks eespool mainitule saab tutvuda õigeusu vaimuliku kirjandusega, vabavara ja Linuxi kasutamise võimalustega, kõnelda Karl Ristikivist ja tema keskaja-rännakutest ning mõelda pereks olemise tähenduse üle.



Kirikupäevad lõpevad Rakvere linna keskväljakul advendiküünla süütamisega, millele järgneb kirikupäevade lõpukontsert Kolmainu kirikus.



Juba teist aastat toimuvad Rakvere kirikupäevad on suunatud kõigile linlastele ja külalistele, pakkumaks positiivset ja vaimulikult sisukat sissejuhatust advendi- ja jõuluajale ning uuele 2010. aastale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles