Noortekeskuses räägitakse heavy metal'ist

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Motörhead.
Ansambel Motörhead. Foto: AFP / Scanpix

Neljapäeval, 12. novembril kell 19 Pärnu noortekeskuses (Noorteväljak 2) algava sarja „Subkultuuride lugu" järjekordne loeng keskendub

heavy metal'

ile.

Tsükli neljandas loengus minnakse tagasi globaalses mõttes ühe mõjukama subkultuuri heavy metal'i tekke juurde, räägitakse heavy metal'i kujunemisest, väljunditest ja esitatakse põnevaid fakte, mida tavainimesed ei pruugi teada.

Kindlasti annab loeng kõigile kuulajatele huvitava ja mitmekülgse ülevaate heavy metal'i subkultuuri olemusest ja seletab lahti tema olulisuse fenomeni.
Loengule lisaks vaadatakse filmi „Live fast, die old", mis räägib heavy metal'i ühest vanimast ja legendaarseimast muusikust Lemmy Kilmisterist ja tema bändist Motörhead. Film kajastab, miks ja kuidas Guinnessi rekorditeraamatu andmetel maailma kõige valjum bänd on siiani toimiv ja aktiivne. Kuidas 60aastane heavy-ikoon elab ikka sedasama elu, mida bändi tegemisega alustades.

„Live fast, die old" on kõnekas ja huvitav portreelugu, mis on põnev vaadata kõigile. Film on inglise keeles.

„Subkultuuride lugu" on loengute sari, mille eesmärk on eri subkultuuride lahtimõtestamine ja kuulajatele nende olemuse selgitamine. Igas neljapäevases loengus käsitletakse korraga üht subkultuuri ja vaadatakse temaatilist filmi. Alati on teretulnud teemakohane arutelu. Loengule on oodatud eri vanuses inimesed: siiani on kuulajaskonna vanuseline skaala olnud väga lai, nii et vanemapoolsed inimesed ei pea pelgama ürituse toimumist noortega seonduvas majas.

Järgmistes loengutes käsitletavad teemad on grunge, põrguinglid, grafiti ja indie.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles