JFK Dallase autogramm müüdi 39 000 dollari eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kennedy
John Kennedy Foto: AFP / Scanpix

USA presidendi John Fitzgerald Kennedy poolt Dallases antud autogramm müüdi oksjonil 39 000 dollari (409 500 krooni) eest.

Kenndy andis autogrammi väljaande Dallas Morning News esilehele ning see arvatakse olevat üks ta viimastest autogrammidest, kirjutab The Telegraph.

Väljaande andis Kennedyle signeerimiseks üks naine rahvahulgast ning president kirjutas väljaande päises oleva 22. november 1963 juurde oma allkirja.

Sama daatum tähistab ka presidendi surma, kuna kaks tundi hiljem tulistati teda.

«See on huvitav tükk ajalugu, kuna selles on kirjas nii mõrvalinn, aasta ja kuupäev ning samas on see üks viimastest Kennedy allkirjadest,» selgitas oksjonimaja Heritage Auctions esindaja Doug Norwine.

Selle ajalehe ostis ärimees ja Californias asuva ajalooliste isikute andmeid koguva ühingu Profiles in History omanik Joe Maddalena.

Maddalena lasi allkirjaga väljaande kindlustada 250 000 dollari (2,6 miljonit krooni) eest ning plaanib selle koos teiste JFK-le kuulunud asjadega näitusele panna.

Samal oksjonil müüdi ka president Kennedy tulistaja Lee Harvey Osvaldi tapnud Jack Ruby halli värvi viltkübar. Selle eest maksti 53 775 dollarit (564 637 krooni).  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles