Talitantsijad kogunevad veebruaris

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvise tantsupeo korraldavad tantsupedagoogide liit, rahvatantsurühm Vabajalg ja rahvatantsuansambel Viljandi.
Talvise tantsupeo korraldavad tantsupedagoogide liit, rahvatantsurühm Vabajalg ja rahvatantsuansambel Viljandi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmise aasta veebruaris Viljandis peetav talvine tantsupidu keskendub sõõr- ja voortantsudele ning nii nagu eelmistelgi aastatel, on sajad tantsijad oodatud Vabaduse platsile, sõltumata sellest, kas paugub pakane või voolavad sulaveed.


4.-6. veebruarini kestva peo eestvedaja Vaike Rajaste sõnul kattub selle keskne mõte suuresti järgmise Viljandi pärimusmuusika festivali teemaga «Sest tuleb üks tants!».


«Oleme igal talvel püüdnud luua õhustiku, kus osavõtjad ei tunneks end tantsujoonistest kammitsetuna ning naudiksid üheskoos ennekõike iseennast ja sõpru,» selgitas ta. «Publikule vaatemängu pakkumine pole seejuures kunagi olnud esmatähtis, mistõttu ühistantsimisele ei eelne pikka pingelist prooviperioodi.»

Rajaste sõnul võib talvist tantsupidu nimetada ikkagi festivaliks, sest see vältab kolm päeva ning pakub mitmesuguseid elamusi nii neile, kes vahetult kaasa löövad, kui neile, kes eelistavad kõrvalt vaadata.

Programmis on koht välismaiste tantsurühmade kontsertidel, mis antakse Viljandimaa koolides ja rahvamajades. Lageda taeva all toimuv ühistantsimine juhatatakse sisse rongkäiguga läbi Viljandi südalinna.

Eelmistel aastatel on talvisel peol koos sadade eesti tantsijatega vihtunud indoneeslased, bulgaarlased, kreeklased, türklased, poolakad, soomlased, lätlased ja leedulased. Millise maa tantsijaid sedapuhku külla oodatakse, ei soostunud Vaike Rajaste veel ütlema, sest lõplikku kokkulepet pole veel sõlmitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles